Havneliv i Hamburg på kveldstid

Storbytips: Reis til Hamburg med vennegjengen!

FOTO Mediaserver.hamburg.de/Thomas Panzau

Hamburg er det nye Berlin. Pakk weekendbagen, og ta med deg venninnene, kameratene eller hele vennegjengen på eventyr!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Lonely Planet har kåret Hamburg til en av de ti beste byene å besøke i 2018, blant annet på grunn av det spennende nattlivet og de mange strandbarene. Når byen i tillegg kan lokke med et storlag i fotball og et mangfoldig shoppingtilbud, er så klart Hamburg et godt valg også for gutteturen, venninneturen – eller hvorfor ikke reise hele vennegjengen?

Hamburg kalles ofte det nye Berlin, og her får dere virkelig merke hva som gjør storbylivet i Tyskland unikt. Start planleggingen nå, turen tar bare såvidt litt mer enn halvannen time, så dere får mye tid til opplevelser!

 

Hamburg i solskinn

Om det blir litt sent den første kvelden, hvorfor ikke starte den første morgenen med å hoppe på en båt der dere kan lene dere bakover og nyte Elben i all sin prakt? En maritim by fortjener å oppleves på maritimt vis.

Båt ved bro på Elben elven i Hamburg.

Foto

Mediaserver.de/Christian Hinkelmann

SHIP O’HOI: Det går mange typer båtturer på Elben som lar dere oppleve den maritime byen i sitt rette perspektiv.

Langs elven Elben finner dere også en rekke strandbarer. De holder åpent nesten hele året, med unntak av de kaldeste vintermånedene, og er veldig populære blant lokalbefolkningen. Her får du sand mellom tærne, servering og en litt røff utsikt over containerhavn og maritime kraner – akkurat som seg hør og bør i en havneby som Hamburg. StrandPauli holder åpent hele året gjennom, med hengekøyer og hamburgere om sommeren og fakler og fondue i vintermånedene. Andre strandbarer som er verdt å sjekke ut er HCBC (Hamburg City Beach Club) og Hamburg del Mar.

Mennesker slapper av på en strandbar i Hamburg.

Foto

Hamburg del Mar

PALMER OG SURFEBRETT: På strandbaren Hamburg del Mar føler du deg mer ved middelhavet enn i Nord-Tyskland.

Kaféliv og shopping med venninnene

Venninnetur betyr skravletur, så her er det bare å varme opp snakketøyet med hyppige kaffepauser. Hamburg er kjent for sin kafekultur, og innbyggerne setter minst like stor pris på en god kaffekopp som oss nordmenn. Flere av byens beste kafeer er faktisk inspirert av nordiske kaffetrender, som Törnqvist og Stockholm Espresso Club.

 • Interiøret til kaffebaren Stockholm Espresso Club i Hamburg.

  Foto

  Stockholm Espresso Club

  KAFFEIN MED NORDISK KICK: Stockholm Espresso Club er en av Hamburgs beste steder for skikkelig god kaffe.

 • Hamburg Entenwerder Kafe ved vannet.

  Foto

  Mediaserverhamburg.de/Geheimtipp Hamburg

  VED ELVEN: Kafeen Entenwerder 1 er et av Hamburgs beste vannhull, og har en spektakulær beliggenhet på elven Elben.

 • To damer på shopping ved Mellin Passagen i Hamburg.

  Foto

  Mediaserver.de/MellinPassage.de/Sven Schwarze

  MELLIN PASSAGE: Denne vakre passasjen knytter Alsterarkaden og Neuerwall sammen. Det finnes over tjue slike shoppingpassasjer i Hamburg.

Litt shopping hører selvsagt med på venninnetur, og hvis det er designerbutikker dere er ute etter, så sving innom gaten Neuerwall. Her ligger butikker som Burberry, Louis Vuitton, Acne, Armani, Gucci, Hugo Boss, Prada, Max Mara, osv. på rekke og rad.

Har dere mer sansen for vintage og små konseptbutikker, så tar dere turen til området Karolinenviertel, ofte forkortet til Karoviertel. Her finner du rawfood-kafeer og urbane oaser drevet av geriljagartnere side om side. Stemningen er trendy og avslappet, og tiden vil garantert løpe fra dere.

Etter endt shopping er det tid for en aperitif. Da er Reeperbahn er et must – også for Instagram. Dette kitschy og vibrerende området lever opp til alle forventninger om den burleske og bisarre stemningen du forventer.

Sjekk hva du kan finne på om du reiser til Hamburg med kjæresten!
 

Hamburg med kameratene

Volksparkstadion fotballstadion i Hamburg.

Foto

Mario Klassen

VOLKSPARKSTADION: På denne legendariske fotballstadion kan du oppleve bundesligakamper, eller kanskje ta en omvisning?

Når gutta skal på tur, er det noen minimumskrav som stilles. Destinasjonen bør være kortreist, ha minst en pub på hvert hjørne og gjerne et sportslig innslag. Hamburg leverer varene som få andre byer. Hamburg er faktisk en av Europas aller beste fotballbyer med to lag som sender innbyggerne i ekstase hver helg. Hamburger SV er et av Tysklands eldste lag, og har spilt i den øverste divisjonen (Bundesliga) i snart hundre år. De spiller sine hjemmekamper på mektige Volksparkstadion. Byens andre lag er St Pauli, og selv om de spiller i andre divisjon, så har de kultstatus i Tyskland takket være sine lidenskapelige fans.
 

Hamburg er Reeperbahn, Beatles og Speakeasy bars!

Folkeliv på Reeperbahn i Hamburg.

Foto

Mediaserver.hamburg.de/Marius Röer

REEPERBAHN: «Alle» hamburgturister vil til Reeperbahn. Med god grunn. Dette avgrensede området lever opp til sitt frynsete rykte.

Når kvelden faller på, må dere selvsagt oppleve Reeperbahn. Byens sensasjonelle red light-district er godt kjent utenfor landegrensene, og lever opp til sitt rufsete rykte. Deler av Reperbahn, Herbertstrasse, er faktisk avskjermet med en stor vegg og har 18 års grense. Du skjønner raskt hvorfor det tyske ordet «kneipe» har gitt opphav til det vi kjenner som brune buler her hjemme. Stemningen blir høyere jo senere på kvelden dere holder ut, og trenger dere et kulturalibi, så kan dere gå i fotsporene til Beatles. De spilte flere konserter i løpet av sine to år i Hamburg enn noe annet sted i løpet av sin lange karriere. Stikk gjerne innom Indra Club 64 der Beatles spilte sine første gigs i Hamburg, og delte scenen med et strippeshow. Den legendariske klubben holder til i Grosse Freiheit 64. Litt av en adresse!

Eller kan det kanskje friste med en drink på en speakeasy bar? En speakeasy er en cocktailbar som kjennetegnes av et lokale uten dørskilt, men med etiketteregler og cocktailer laget fra bunnen av. Denne type etablissement oppstod  i USA under forbudstiden mellom 1920 og 1933, men forsvant i all hovedsak da forbudet ble opphevet. I dag brukes begrepet til å beskrive hippe barer i retrostil, der drinker og cocktails står i fokus. I det livlige St. Pauli-distriktet ligger to slike rett ved siden av hverandre, Luba Luft Bar (Am Brunnenhof 2-4) og Clockers Gin Bar(Paul-Roosen strasse 27). Le Lion (Rathausstrasse 3) er kjent for å servere byens beste cocktails, og ligger sentralt til like ved rådhuset.
 

Hva med en førjulstur?

 • Juletre ved Jungfernstieg Hamburg.

  Foto

  Mediaserver.de/Christian Ohde

  JULESTEMNING: Får du ikke julestemning av å besøke Hamburg i desember måned, så kan du bare glemme hele julen.

 • To par skåler med kopper på julemarked ved rådhuset i Hamburg.

  Foto

  Mediaserver.hamburg.de/Martina Cyman

  JULEMARKED: Hamburg har flere julemarkeder i desember måned. Dette ved Hamburgs Rådhus er et av byens største.

Hvorfor ikke samle hele vennegjengen på en reise dere aldri vil glemme? Hamburg er som en skandinavisk storby på steroider, og dere rekker ikke å kjede dere et sekund. Kanskje vil dere ta en adventstur? Når julemarkedene ringes inn, finnes det knapt en koseligere by enn Hamburg i hele Europa.

Eller kanskje vil dere forlenge sommeren? Med kule strandbarer, urbane gleder og et fiskemarked som er vel så populært blant besøkende som de lokale. Tenk Fisketorget i Bergen ganger ti. Hamburger Fischmarkt ligger like ved livlige Reeperbahn, og åpner hver søndag omtrent når Reeperbahns nattklubber stenger. Klokken sju om vinteren, og klokken fem (gjesp!) om sommeren. Gå ikke glipp av denne autentiske opplevelsen!

Lurer du fortsatt på om Hamburg er et godt valg? Sjekk disse 9 grunnene for å legge neste storbyferie til Hamburg!