Par på shopping I Hamburg.

Reisetips: Hamburg for han og henne

FOTO Mediaserver.hamburg.de/Sven Schwarze

Planer om en kjærestetur til utlandet? Da er Hamburg et spennende alternativ. Denne mangslungne havnebyen er både historisk og moderne og byr på alt fra shopping og strandbarer til rampete Reeperbahn.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Å dra på kjærestetur er noe av det aller hyggeligste som finnes! En time out for bare dere to, der dere kan skru av alle alarmer på mobilen og finne inspirasjon i nye omgivelser. Hamburg er i så måte en spennende destinasjon, og det er vi ikke alene om å synes. Lonely Planet har nemlig kåret Hamburg til en av de ti beste byene å besøke i 2018, og det er en prestisjetung, og ikke minst, velfortjent tittel.

Par på restauranten Mangold på Gastwerk Hotell I Hamburg.

Foto

Hotel Gastwerk

KJÆRESTEVENNLIG: Gastwerk Hotel er som skapt for en koselig kjærestehelg med din utkårede.

En perfekt kjærestedag begynner med en langsom hotellfrokost. Sjekk inn på Gastwerk Hotel, en drøm i industridesign i det som en gang var byens eget gassverk. Hotellet har både lekkert spa og en velutstyrt bar, men selv om det er fristende å bli på hotellet, så venter byen på dere! Hva med litt shopping i den vakre Alster-arkaden? Også kalt verdens minste shoppingsenter.
 

Hamburg i godvær

Par på sykkeltur langs elven Elben i Hamburg.

Foto

Mediaserver.de/Roberto Kai Hegeler/Alster.web

NYT ELBEN: Hvis sola skinner, anbefales en sykkeltur langs elven!

Skinner sola, er det hyggelig med en sykkeltur langs elven, og med StadtRAD har du tilgang på leiesykler over hele byen. Og hvorfor ikke hoppe på en båt der dere kan lene dere bakover og nyte Elben i all sin prakt? En maritim by fortjener å oppleves på maritimt vis.

Gå heller ikke glipp av de mange strandbarene langs elven Elben. De holder åpent nesten hele året, med unntak av de kaldeste vintermånedene, og er veldig populære blant lokalbefolkningen. Husk å pakke med deg badeshorts!

Mennesker slapper av på en strandbar i Hamburg.

Foto

Hamburg del Mar

CHILL: Skulle gå greit å slå ihjel en time eller to på Beach Club 28.

En drink eller tre på et spesielt sted?

Når kvelden faller på, lokker Hamburg med sitt sagnomsuste natteliv. Med kjæresten drar man kanskje ikke på de villeste nattklubbene, men hva med en dristig drink på en speakeasy? En speakeasy er en cocktailbar som kjennetegnes av et lokale uten dørskilt, men med etiketteregler og cocktailer laget fra bunnen av. Denne type etablissement oppstod  i USA under forbudstiden mellom 1920 og 1933, men forsvant i all hovedsak da forbudet ble opphevet. I dag brukes begrepet til å beskrive hippe barer i retrostil, der drinker og cocktails står i fokus. I det livlige St. Pauli-distriktet ligger to slike rett ved siden av hverandre, Luba Luft Bar (Am Brunnenhof 2-4) og Clockers Gin Bar(Paul-Roosen strasse 27). Le Lion (Rathausstrasse 3) er kjent for å servere byens beste cocktails, og ligger sentralt til like ved rådhuset.

Dette kan du gjøre om du reiser til Hamburg med kompisene eller venninnegjengen.

Havneliv i Hamburg på kveldstid

Foto

Mediaserver.hamburg.de/Thomas Panzau

STRANDPAULI: Strandbarstemning midt i byen!

Hamburg er ikke byen som legger seg tidlig, og en tur innom livlige og burleske Reeperbahn hører med. Ønsker dere en litt mer raffinert ramme rundt kvelden, er takterrassen på The George Hotel et godt alternativ. Her har dere utsikt over containere, cruiseskip og velfylte glass.
 

Vintage eller designbutikker? Ja takk, begge deler!

To damer på shopping ved Mellin Passagen i Hamburg.

Foto

Mediaserver.de/MellinPassage.de/Sven Schwarze

MELLIN PASSAGE: Denne vakre passasjen knytter Alsterarkaden og Neuerwall sammen. Det finnes over tjue slike shoppingpassasjer i Hamburg.

Er dere glad i shopping? I så fall er gaten Neuerwall et must om dere er på jakt etter designerbutikker. Her ligger butikker som Burberry, Louis Vuitton, Acne, Armani, Gucci, Hugo Boss, Prada, Max Mara, osv. på rekke og rad.

Har dere mer sansen for vintage og små konseptbutikker, så tar dere turen til området Karolinenviertel, ofte forkortet til Karoviertel.

Et marked dere forresten vil få med dere, er Hamburger Fischmarkt. Det ligger like ved livlige Reeperbahn, og åpner hver søndag omtrent når Reeperbahns nattklubber stenger. Klokken sju om vinteren, og klokken fem (gjesp!) om sommeren. Gå ikke glipp av denne autentiske opplevelsen!

Lurer du fortsatt på om Hamburg er et godt valg? Sjekk disse 9 grunnene for å legge neste storbyferie til Hamburg!