Kaia i Hammerfest

Endeløse dager i Hammerfest

FOTO Ziggi Wantuch/Hammerfest Turist AS

Sommer i Hammerfest er reinsdyr i gata, fjelltur på el-sykkel og øyhopping i iskaldt vann. Og når sola først skinner, så gjør den det døgnet rundt, så glem å sove!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Regn med rein: Har du aldri opplevd reinsdyr på kloss hold, kan du glede deg til å bli stående i trafikkork forårsaket av reinsdyr i Hammerfest. Ta også turen til Mikkelgammen, hvor reinsamene Mikkel og Solveig inviterer deg inn i sin magiske verden med fortellinger, joik og tradisjonell mat – servert rundt bålet.

Reinsdyr i trafikken

Foto

Trym Ivar Bergsmo/Nordnorge.com

REIN I GATA: Det eneste som hjelper når reinen inntar gata er en tålmodig innstilling til livet.

På to hjul: Finnmarksbyen bør også oppleves fra sykkelsetet, og i Hammerfest kan du leie el-sykkel som gir deg et ekstra puff opp bakkene. Mens du sykler blant høyfjell, vidde og lune fjorder finner du også et yrende plante- og dyreliv, som man ikke ser maken til andre steder.

 • Utsikt i nord - Hammerfest

  Foto

  Ziggi Wantuch/Hammerfest Turist AS

  VAKKER UTSIKT: Fra toppen av Salen har du utsikt over hele den hesteskoformede byen.

 • Utsikt over Hammerfest sommerstid.

  Foto

  Ziggi Wantuch/Hammerfest Turist AS

  LANGT MOT NORD: Hammerfest er den arktiske ishavsbyen med egen isbjørnklubb og kort vei til Nordkapp.

 • Vindfullt kystlandskap i Hammerfest.

  Foto

  Ziggi Wantuch/Hammerfest Turist AS

  STORMFULL SJEL: Noen ganger blåser det godt opp i Hammerfest. Da tenner du lys inne, finner frem pledd og bare nyter været som røsker utenfor.

 • Mikkelgammen Hammerfest

  Foto

  Johan Wildhagen/Visithammerfest.no

  REIN LYKKE: Hos reinsamene Mikkel og Solveig fra Kautokeino får du deg en ekte samisk opplevelse.

Klar for øyhopping? Ta med sykkelen og sett deg på båten til Sørøya, bedre kjent som SørøysundXpressen. Der sykler du langs den gamle Fyrvokterveien, som er nyrestaurert og leder deg ut i den enestående kystnaturen i Vest-Finnmark. På veien passerer du blant annet Kjøttvikvarden, som med sine 12,5 meter er det høyeste sjømerket i Norge. Hold også øynene åpne for alt fra havørn til hval, og stopp på Gamvik Gjestegård for en ekte nordnorsk lunsj. Her kan du også overnatte hvis du vil.

På toppen av verden: Om du flyr videre fra Hammerfest til Honningsvåg, kan du besøke Nordkapp. Opplev det 71° Nord-deltakere og andre oppdagelsesreisende alltid har traktet etter – følelsen av hvordan det er å være på toppen av verden, bokstavelig talt. Det berømte platået på Magerøya er ofte omtalt som det nordligste punktet i Europa, men det er faktisk Knivskjellodden som er det kontinentale Europas egentlige nordpunkt. Dersom du er av den spreke sorten, kan du gå dit til fots. Turen er ca. 8 km hver vei, og det er en godt merket turløype.