Dame holder kongekrabbe.

Ta pulsen på Kong Vinter i Kirkenes

FOTO Terje Rakke/Nordic Life/Visit Norway

Kirkenes er på mange måter den ytterste utposten, endestasjon for både E6 og Hurtigruten, og samtidig et sted hvor de utroligste opplevelser begynner.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Kirkenes er verken en stor by eller sentralt plassert i verden. Men det betyr ikke at det er kjedelig her, tvert imot! Det er flust av aktiviteter både i og rundt Kirkenes. Noen attraksjoner er kjente og kjære, mens andre er av det mer unike slaget.

Uansett er det naturen som spiller hovedrollen i hva du enn foretar deg her. Kirkenes er nemlig omkranset av fantastisk Finnmarksnatur!

Hundespann tar en pause.

Foto

Kirkenes Snøhotell

KRIBLER I POTENE: Hundene står utålmodige etter å komme i gang, sola og snøen gnistrer – hundekjøring er en fantastisk opplevelse!

Herlige huskyer i full fart

Naturopplevelsene står i kø rundt Kirkenes, både til lands og under vann. Her kan du for eksempel la de ivrige huskyene til Birk Husky trekke deg gjennom landskapet i Pasvikdalen, enten som passasjer i sleden eller som sledefører bak reimene.

Nærbilde av husky.

Foto

BIRK Husky

MENNESKETS BESTE VENN: Du kan få noen nye husky-kompiser!

Birk Husky er den turoperatøren som har lengst erfaring innen hundekjøring i Sør-Varanger. Det som startet med to små Alaska huskyer, har nå utviklet seg til å bli en stor kennel med rundt 40 hunder. Du kan delta på både dags- og helgeturer, som inkluderer alt fra kjøring av hundespann til sauna og overnatting i koselige koier. Her er du virkelig garantert en fantastisk naturopplevelse!

To personer ligger i sengene på Kirkenes snøhotell. Two people lying in bed in Kirkenes snøhotell.

Foto

Kirkenes Snøhotell

VARMT NOK: Tro det eller ei, men å overnatte i Kirkenes Snøhotell er slett ingen kald opplevelse.

Sov godt på snø og is

Det kan kanskje høres ut som lettere galskap å bygge et hotell av snø, men det lar seg absolutt gjøre. Kirkenes Snøhotell er et helt unikt hotell, ikke bare på grunn av byggematerialene, men også fordi konstruksjonen skjer med ballonger. Enorme ballonger blåses fylles med luft, og dekkes deretter med to meter med snø før ballongen fjernes og en kuppel av snø blir stående igjen.

Det er disse kuplene som former soverommene. Med en temperatur på 4 minusgrader døgnet rundt er det ingen fare for at snøen skal smelte, og fra desember til april er det duket for en overnatting av de sjeldne.

Mumitroll formet i snø på veggen i Kirkenes Snøhotell.

Foto

Nevra Arts Photography/Kirkenes Snøhotell

SNØKUNST: Hva med ei natt i samme rom som Mumi-trollene? I Kirkenes Snøhotell kan romdekoren overraske deg ...

En god natts søvn er ikke noe problem på snøhotellet, og selv om det kan høres ut som en temmelig kjølig affære, sier de fleste gjestene at det faktisk kan bli for varmt om nettene.

Da kan det være godt med noe kaldt å kjøle seg ned med. Kanskje servert i et glass av is? Snøhotellet har nemlig sin helt egen isbar, hvor de utroligste figurer og glass er skåret ut av is.

 

Dykker på isen med to personer som beundrer kongekrabber.

Foto

Terje Rakke/Nordic Life/Visitnorway.com

NATURENS SKATTEKAMMER: Når du henter opp teinene fra dypet, er det nesten sånn at fangsten gir deg vann i munnen.

Kongelige krabber fra ishavet

Er du mer glad i hva som kravler og kryper under havoverflaten, er en kongekrabbesafari midt i blinken for deg. Med Barents Safari kan du bli med på havets dyp og hente disse enorme krabbene fra teinene, før det bærer videre på tur gjennom fjordlandskapet mens kokken forbereder maten.

Her får du både se landskapet og lære mer om historien i området, med et virkelig lekkert måltid som avslutning på turen. Og det må jo bare kunne kalles helt konge?

 

Jente på snøskuter i Kirkenes, Finnmark.

Foto

Terje Rakke/Nordic Life/Visitnorway.com

MOTORISERT MORO: Det er bare å innrømme det, det ER gøy med kubikk!

Snøscootersafari

På vinterstid kan du jakte på det magiske nordlyset mens snøscooteren freser under deg, og når ferden er over venter det en varm te- eller kaffekopp på deg. En herlig måte å oppleve Finnmarks natur på, og en opplevelse du sent vil glemme.

Har du tillatelse til å kjøre scooter? Les mer om reglene fra Statens Vegvesen her.

Om du ikke kjørere scooter selv, blir opplevelsen minst like magisk om du sitter på med noen andre. Da får du kanskje enda mer sjansen til å nyte naturen rundt deg ... 

God tur til Finnmark!