Stasjonsbygningen på tivoli i København

Københavns fineste julemarkeder

FOTO Lasse Salling

Å rusle rundt på et julemarked er selv oppskriften på ekte julestemning. Og når markedet i tillegg ligger i København - da blir det nærmest perfekt.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Enten du skal handle julegaver, eller bare fylle på med julestemning, så inviterer København til full pakke med alt julete tilbehør. Vær så god – her er noen danske julemarked-tips.

Julemarked på tivoli

Selvfølgelig skal du på Tivoli når det nærmer seg jul! Fra midten av november til slutten av desember, forvandles Københavns Tivoli nemlig til et eventyr. Lucialys i mørket, julemusikk, salgsboder, brente mandler, flammer fra bål og fortryllende lysinstallasjoner, skaper en stemning som ikke finnes noe annet sted enn nettopp i Tivoli.

Jul på tivoli i København

Foto

Anders Bogild

I Københavns tivoli ligger alt til rette for å få deg i julestemning.

Nyhavn julemarked

Vi elsker jo Nyhavn om sommeren. Men har du ruslet langs de brosteinsbelagte gatene ved Nyhavns kanaler i desember? Nyhavn julemarked kan oppleves fra midten av november til lille julaften. Her serveres bøtter og spann med julestemning i historiske omgivelser.

Julemarked på Kongens Nytorv

Rett ved Nyhavn finner du markedet på Kongens Nytorv. Ta en pause fra shoppingturen i Strøget og nyt julestemningen og julepynten på Hotel D’Angleterres og Magasin. Her kan barna fotograferes med den danske julemanden hver dag fra 15. november – og helt frem til bitte lille julaften.

D´Angleterre under Jul

Foto

Lars Gundersen

Magisk - ærverdige Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv. Det er en grunn til at vi sier at København er den del av "kontinentet".

Slottsmarked på Kronborg

På det storslåtte renessanseslottet noen kilometer nord for København feires julen med eventyrteater, julemarked, ponniridning og juleverksted for barna. Slottsgården venter med lys i trærne, lukten av nyfelt gran og bakte æbleskiver. Danmarks kanskje mest sjarmerende julemarked med salg av kvalitetsvarer, holder åpent i helgene.

Værk: Julemarked for dansk design

Danske designere og kunstnere samles til et kvalitetsjulemarked i samarbeid med Designmuseet i et stort telt i museets egne hage. Er du på jakt etter julegaver du ikke finner på kjøpesentrene? Ja, da tar du turen til Værk! Designmuseets eget julemarked besøker du to første helgene i desember.

Midt i byen: HC Andersen julemarked på Nytorv

Et tradisjonelt julemarked med boder og maksimal dansk hygge midt i den danske hovedstaden. Markedet holder åpent helt fra midten av november til 21. desember.

Gå på skøyter i Frederiksberg Have

Foto

Jonas Smith

Skøytetur? Hver vinter blir Frederiksberg Runddel, ved inngangen til Frederiksberg Have, sprøytet til en flott skøytebane.

Med eller uten kontrabass: Julemarked på Højbro plads

Der tre små kinesere kanskje en gang satt og spilte, er det også i år et internasjonalt julemarked fra 15. november til 22. desember. Smak deg gjennom tyske kaker, pølser og gløgg, mengder av sjokolade, kaffe, italienske oster og selvfølgelig de klassiske danske «æbleskivene».

Hvis du holder deg hjemme i førjulstiden finnes det også mange fine julemarkeder i Norge.