{{altEmptyString}}

Dyreparken - barnas paradis

Klatremus og tante Sofie er bare noen av «stjernene» dere får møte i Dyreparken i sommer. Sjimpansen Julius og sjørøveren kaptein Sabeltann er også klare - i tillegg til 139 ulike dyrearter, fra ulv og gaupe til løve og gepard!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Hva ville du sagt om tante Sofie plutselig dukket opp og sjekket ørene dine? Eller om den sjarmerende Klatremus tok til å synge «Grønnsaksspisevisa»? Om en sjørøver inviterte deg ut på tokt? I Dyreparken kan nemlig alt skje – særlig i høysesongen, da. 

Bli med til Hakkebakkeskogen

Sett av 40 minutter til «Reisen til Hakkebakkeskogen» og gi barna et minne for livet! Et eget tribunetog tar dere med inn i skogen, der dere møter de største kjendisene fra Egners populære Hakkebakkeskogen: Klatremus, Mikkel Rev, bakermester Harepus, bestemor Skogmus og Bamsefar. 

Mikkel Rev snakker med barna i Dyreparken

Foto

Adam Read / Dyreparken

Neimen, er det ikke Mikkel Rev?

I sommerferien går tribunetoget hvert kvarter frem til 15.30, etter dette hver halvtime frem til 17.30. Utenom høysesongen er det en kortere variant som tar rundt 20 minutter. 

I likhet med nesten alle andre aktiviteter og underholdningstilbud i Parken, er turen gratis. Unntaket er om du vil forhåndsbestille plass på enn viss avgang. Da koster turen 50 kroner.

Si hei til folk og røvere i Kardemommeby

Ikke minst, si hei til den beryktede tante Sofie! Hun er nemlig hjertelig og bestemt til stede i Kardemomme by. Det er også Kasper, Jesper og Jonatan, de tre røverne, så her gjelder det å følge med.

Tante Sofie lukter på blomstene i Kardemommeby

Foto

Dyreparken

Sa du huffameg? Eller var det tante Sofie? I Dyreparken er det gjensyn med alle de populære skikkelsene fra Folk og røvere i Kardemommeby.

Heldigvis er også både Tobias i tårnet og politimester Bastian tilstede, og det er mye å finne på i den vesle byen der det kun er en lov som gjelder: Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre som man vil! Det er mange aktiviteter i Kardemomme by, blant annet forestillingen Sirkus Jesper. Bestill billetter og sjekk hva som skjer her.

Bruk appen til planlegging

Dyreparken har eksistert i mer enn 50 år, men den har både utvidet seg og utviklet seg mye gjennom årene og er nå mer en opplevelsespark enn en ren dyrepark. Vil dere toppe turen, ja, da overnatter dere i Parken! 

– Vi kaller det å bo i eventyret, sier kommunikasjonsrådgiver Christine H. Berhus i Dyreparken. 

Hun har et tips til familier som planlegger tur til Dyreparken i sommer: 

– Last ned appen vår, den er gratis. Den kan dere bruke til planlegging og for eksempel motta gode tips om når de ulike aktivitetene og underholdningstilbudene starter, forklarer hun. 

På jakt etter flere opplevelser på Sørlandet

 • Lille Julius i 1982

  Foto

  Arild Jakobsen

  Hele Norges Julius i 1982.

 • Sjimpansen Julius i Dyreparken

  Foto

  Dyreparken

  Julius er fortsatt en av de mest populære i Dyreparken.

Her kommer Julius som alle vil se!

Husker du historien om den vesle sjimpansen Julius, som ble utstøtt av moren sin og måtte vokse opp hos en menneskefamilie? Nå er han 40 år og leder for sjimpanseflokken i Dyreparken!

Dyreparkens største kjendis møter dere selvsagt i Jungelen, der dere også støter på ringhalelemur, dvergsilkeape, edderkoppape, og ekornape, for å nevne noen. 

Hver dag tilbyr Dyreparken ulike dyrepresentasjoner der ansatte forteller om dyrene de kjenner så godt og er så glade i. I anledning 40-jubileumet får Julius i år en helt egen dyrepresentasjon.

– Ved siden å høre om bakgrunnen hans, får dere høre om hvordan han lever og har det i dag. For bare to år siden fant vi ut at Julius er en renraset vestafrikansk sjimpanse, som det nå er få igjen av i naturen. Derfor ønsker Dyreparken at han skal bli far igjen, forteller Christine H. Berhus.

Brølende løver og lynraske geparder

Visste du at en hannløves brøl kan høres på ni kilometers avstand? Det betyr at du egentlig skal kunne høre savannenes konge fra flyplassen på Kjevik! Det er imidlertid mer sannsynlig at du får se og høre hva en løve er god for om du blir med på en løvepresentasjon. En løve kan fort hvile 20 timer i døgnet, men når det er mat å få – ja, da våkner instinktene!

I Dyreparken kan du se geparder

Foto

Dyreparken

I Dyreparken kan dere få med dere en dyrepresentasjon av verdens raskeste pattedyr.

Når det kommer til fart, er det derimot ingen som slår geparden. Disse racerne kan faktisk komme opp i en hastighet på utrolige 112 km/t – et syn du ikke glemmer så fort. 

Glem heller ikke dyrene fra vår egen fauna, som du finner i det området som heter Nordisk Villmark. Vår eneste viltlevende katt, gaupa, den sagnomsuste ulven, og Skogens Konge, elgen – alle er klare for besøk!

Etter alle de eksotiske artene kan det kanskje være fint å avslutte på KuToppen, bondegården der dere kan bli kjent med og kanskje klappe sau, gris, ku og ponni?

Husk også å legge turen innom Bevaringshuset ”Verdens dyr”, der du blant annet kan se og lære mer om den utrydningstruede damfrosken, Norges mest utryddingstruet dyreart.

Nysgjerrig på dyrene? Her kan du lese mer om de 139 ulike artene i Dyreparken. 

Dyreparken Safaricamp

Foto

Dyreparken

Dyreparken Safaricamp lokker med «glamping», en forkortelse for «glamorous camping», eller luksuscamping på norsk.

Årets nyhet: Dyreparken safaricamp

Dyreparken er full av verdens dyr, så hva passer da bedre enn å bo i telt? I dette området er det 19 unike telt, av ulik størrelse, med og uten eget bad. Dette er Parkens rimeligste overnattingstilbud, men her er både gode senger og litt ekstra komfort. Safaricampen lokker med eksklusiv underholdning på kveldstid og mulighet til å bestille en egen safarifrokost!

– Her skal du få følelsen av å våkne opp i Afrika, sier Christine Berhus.

Også sjørøverlandsbyen Abra Havn er en overnatting heelt utenom det vanlige. Her er det hele 171 leiligheter. 

– Alle som bor her blir vekket kl. 08, når en av skutene kommer inn med kanoner, sang og musikk og litt underholdning, før Kaptein Sabeltann-flagget blir heist, forteller Berhus. 

Etterpå kan man delta på «Frokost med sjørøvere», der det skjer mye gøy, før det bærer av sted på tokt med skuta, en spennende skattejakt. 

–  Ikke et kjedelig sekund, lover Berhus. 

Andre overnattingsmuligheter i Parken er koselige Kardemomme by og lekne Dyreparken Hotell – med utsikt til Kaptein Sabeltanns Verden og over Grashavet.

– En viktig fordel med å overnatte i Dyreparken er at dere har egen inngang til Dyreparken og dessuten kan utforske Parken en hel time før alle andre, understreker Berhus. 

Merk også at like ved siden av parken ligger Badeland med sine 21 vannaktiviteter...

Kaptein Sabeltann på skuta si

Foto

Dyreparken

Kaptein Sabeltann på skuta si i Kjuttaviga.

Bli med på sjørøverfest

I år feirer Dyreparken at det er 30 år siden Kaptein Sabeltann og hans menn satte Kjuttaviga og Kristiansand på kartet. Det skal feires både i Kaptein Sabeltanns Verden og Kjuttaviga der det blir fest og moro hver dag i sommer! 

Her er også to nye attraksjoner i år, Grevens Forheksede Labyrint og  Den hemmelige gullskatten

– Labyrinten handler om å finne frem, løse oppgaver og overvinne hindre, mens den andre er en skattejakt. Det går nemlig rykter om at sjømannen Oliver har gjemt en gullskatt i et skipsvrak. Men her kan jeg ikke røpe mer, sier Christine H. Berhus. 

Har man ikke billett til kveldsforestillingen Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt, bør man være på plass kl. 16 og få med når Kaptein Sabeltann og hans menn seiler inn i Kjuttaviga for hylles av sjørøvere og landkrabber i alle aldre. 

Ikke skummelt nok? Da er det bare å avlegge Spøkelseshuset som åpnet i fjor et besøk. Her møter du Kaptein Sabeltanns aller verste mareritt! I år er mulig å bli enda reddere enn i fjor, for hver ettermiddag går turen «Et skumlere hus», der man blant annet møter levende skremmere … OBS! Nedre aldersgrense er 8 år. 

Fikk du lyst til å besøke Dyreparken i sommer? Fly til Kristiansand med Widerøe, da vel!