Utakleiv i Lofoten, strand med store steiner, hav og fjell

Nydelig natur på Leknes

FOTO Trym Ivar Bergsmo/Widerøe

Med spisse tinder som stuper ned i havet, hvite sandstrender, grønne enger og koselige rorbuer er øyriket Lofoten som skapt for en opplevelsesrik ferie.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Aktiv ferie: Når du lander Leknes er du nær det meste av både opplevelser og forbindelser i Lofoten. Om du ønsker en aktiv ferie er toppturer i fjellene, fiske, padling i havkajakk, dykking eller natursafari noe som vil gi deg minner for livet.

Kajakk ved Vestvågøy i Lofoten-regionen.

Foto

Kristian Nashoug/Lofoten.info/Vestvågøy

KAJAKK: Padling i havkajakk er et must om du ønsker en aktiv ferie i Lofoten-regionen.

På to hjul: Med flatt og lett terreng egner Lofoten seg godt til sykkelferie. Ha likevel i mente at Lofoten er sterkt trafikkert om sommeren, så det anbefales å ikke sykle på hovedveiene. Velger du å sykle litt utpå kvelden, og å sykle på vest- og nordvendte ruter – kan du til og med få sykle i midnattssolen, som skinner fra mai og til og med midten av juli.

Her finner du forslag til sykkelruter som f.eks. den 68 kilometer lange løypa fra Fiskebøl til Svolvær, via Laukvik, langs yttersida av Lofoten, er et godt alternativ for deg som vil ferdes på egenhånd. Husk at om du kombinerer Norge Rundt-billetten med konseptet  Fly and Bike, så vil sykkelen stå klar og vente på deg når du lander!

To syklister på svaberget Vestvågøy, Lofoten.

Foto

Kristin Folsland Olsen/Nordnorge.com

LANGS KYSTEN PÅ TO HJUL: Vestvågøy kan også oppleves på sykkel!

Ut på tokt? Er du fascinert av våre verdenskjente forfedre med hjelm og sverd, bør du legge turen innom Lofotr Vikingmuseum. På Borg i Vestvågøy, 15 minutters kjøring fra Leknes, er det funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. 

Les også: 7 grunner til at et besøk i Lofoten gjør livet litt rikere

Restaurerte rorbuer er ferieboliger på Vestvågøy i Lofoten.

Foto

Terje Rakke/Nordic Life/Nordnorge.com/Vestvågøy

RORBUFERIE: I hele Lofoten er gamle rorbuer restaurert og gjort om til moderne ferieboliger for turister.