Grønn golfbane med fjell i bakgrunnenn og en liten vanndam.

Døgnvill golf i Lofoten – med verdens vakreste utsikt

FOTO Kevin Murrey

Å spille golf i Lofoten er så vakkert at det har fått voksne menn til å gråte på greenen. Bli med til verdens kuleste og fineste golfbane!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Er du av typen som treffer bakken mer enn ballen, eller slår du selvsikkert en hole in one? Proff golfer eller ei, du vil garantert ikke gjespe på Lofoten Golf Links, selv om du spiller midt på natta.

På den nordvendte kystbanen på Gimsøy, som ligger 68 grader nord, svinger du golfkølla under midnattssola. Når lyset reflekteres i det glitrende, grønne gresset, og midnattssola blinker i havet, mens lukten av tang og tare streifer nesa – da kan selv den ivrigste golfspilleren glemme å titte på ballen. 

 

Golf helt ute mot havet med dramatisk himmel.

Foto

Kevin Murrey

ANDRE HULL: Her får du virkelig utfordret treffsikkerheten din!

– Vi har hatt voksne menn som har grått på greenen. Ikke fordi de har tapt i golf, men fordi det magiske midnattsollyset har fascinert dem, sier Wenche Lesniak, avdelingsleder på Lofoten Links.
 

Søvnløs i Lofoten

Fra slutten av mai til midtveis i juli kan du spille deg gjennom de 18 hullene på Lofoten Links hele døgnet, og det er ingen tvil om at både internasjonale gjester, medier og golfentusiaster har fått øynene opp for hullene på Gimsøy. New York Times ble sterkt fascinert av besøket, og CNN kaller det intet mindre enn «verdens kuleste golfklubb».

Det norske fagbladet Norsk Golf omtaler Lofoten Links som «Gullet i nord», og Suzann «Tutta» Pettersen er banens ambassadør. Siden innvielsen av 18 hullsbanen åpnet i 2015, er den blitt søsterbane med anlegg som Turnberry i Skottland og Saadiyat i Abu Dhabi, begge kjent som ekstraordinære baner.

 

Golf med historisk sus

Lofoten Links har befestet seg på golfturistenes ønskeliste. Mange reiser halve jorda rundt, ene og alene for å spille et slag golf på vesle Gimsøya i havgapet. Hvorfor? For i tillegg til å putte under midnattssola, spiller du blant steile fjell, hvite sandstrender, kystknauser og maleriske rorbuer – for ikke å glemme gamle vikinggraver.

– Vi har to vikinggraver på banen, og de må man selvfølgelig spille rundt. Ved stranda på Hov like ved, kan man også se spor etter vikingbåtene som er dratt opp på land her. Historikerne mener at vikinghøvdingen Tore Hjort, som er nevnt i Vikingsagaene, kommer fra akkurat dette området, forteller daglig leder i Lofoten Links, Frode Hov.

 

 

Grønn golfbane mot brunt gress og blått hav, Lofoten.

Foto

Kevin Murrey

TOLVTE HULL: Når du nærmer deg slutten av runden, er det lov å heve blikket for å ta inn den spektakulære utsikten.

Spiller mot elementene

Det er ikke bare vikinger og golfere som har satt sine spor på Gimsøy. Pass på hvor høyt du slår ballen, for både havørn, rype, tjeld, stær, ender og sjøfugl sees daglig rundt og på banen. – Er du riktig heldig kan du også se hval og sel her, forteller Wenche Lesniak.

Havet er vannhinder ved flere av hullene, og sandstrender er naturlige sandbunkere. Du spiller med andre ord ikke bare mot deg selv eller menneskelige motstandere, men må også bryne deg på naturens elementer.

– Det er noe helt annet å spille på Lofoten Links enn på «vanlige» golfbaner omgitt av skog og trær. Det naturlige kysthabitatet gjør dette til en spennende bane som utfordrer både nybegynnere og proffe, sier Lesniak.

Golfbane i i Lofoten med fjell i bakgrunnen.

Foto

Kevin Murrey

FJORTENDE HULL: Lofotens høye fjell gjør at du føler deg liten, og følelsen av å stå her og spille er noe helt for seg selv.

Fly til første hull

Widerøe flyr via Bodø til både Svolvær og Leknes opp til ganger ganger daglig, og derfra kommer du deg enkelt med bil eller taxi til Hov og Lofoten Links.

Alt du må passe på er å holde deg våken – helt til frokost. Sultne golfere kan nyte en tidlig frokost på klubbhuset til Lofoten Links etter en lang natt på greenen. For de som ønsker å bo nær golfen kan man leie leilighet eller hytte ved klubbhuset, der du har utsikt mot både hav og bane.

Hytte med store glassvinduer, Lofoten.

Foto

Lofoten Links

KOMFORTABELT: Etter 18 hull kan du trekke deg tilbake til denne komfortable hytta og bare nyte utsikten.

Rett ved golfbanen ligger også Hov Hestegård, der du kan hoppe på hesteryggen og trave rundt Lofoten på en islandshest.

PS: Vil du ha med dine egne golfkøller på flyet? Dersom du kun reiser med golfutstyr, i tillegg til håndbagasje – kan du ta med dette uten ekstra gebyr på alle Widerøefly.