Mann på en snøkledd fjelltopp, Lofoten.

Opplev Lofotens villeste festival

FOTO Nils Erik Bjørholt

Trugefest og torskefiske. Mektige fjelltopper og god stemning. Dette er noe av det du kan vente deg dersom du tar turen til Lofoten Split- og toppturfæst. Kjæm du?

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Hva: Når Lofotens natur er på sitt vakreste, samler en gjeng likesinnede seg til en fartsfylt langhelg med torskefiske, toppturer, pudderføre, snowboardekstase og god stemning på agendaen. Det lukter adrenalin lang vei, og bak suksessen står blant andre Kristian Bøe som er primus motor bak Hattvika Lodge. Sammen med et knippe lokale ildsjeler sørger han for at Lofoten Split- og toppturfæst blir et årlig eventyr du sent vil glemme. Det skrives dempegaffelhistorie og settes rekorder i luftige svev. Følg hashtaggen #LSTF for de råeste bildene og de siste oppdateringene. 

Hvor: På Lofotens sydspiss finner du Ballstad; et tettsted i Vestvågøy med kun 1141 innbyggere. Omkranset av rorbuer, ramsalt hav og mektige fjelltopper ligger Hattvika Lodge – som er festivalens hjerte og det perfekte utgangspunkt for en ekte nordnorsk fæst og opplevelse.

Hvorfor: Det finnes ingen bedre måter å oppleve Lofoten på enn fra snøkledde, steile fjelltopper. Kiler det i magen når du hører navn som Stornappstind, Himmeltind, Blåtind, Pilan, Sautind, Kvittind og Justatind? Da er dette noe for deg! Med lokalkjente guider i ryggen, er du garantert en uforglemmelig naturopplevelse. Festivalen byr også på spennende matopplevelser, obligatorisk torskefiske fra en ekte nordnorsk sjark og skikjøring ned i fjærsteinene – og selvfølgelig stemning i bøtter og spann.
Lofoten er kjent for å ha fire årstider på en dag, så pakk med deg varme klær, solbriller, fiskestang og godt humør for en vakker, værbitt opplevelse.

Hvordan: Vi flyr deg til foten av fjellet: Bestill fly til Leknes

Eksperttips: Det er rift om de få plassene på Split- og toppturfæsten, så vær tidlig ute dersom du ønsker å delta på årets kuleste langhelg.

 • Alpinist på vei ned en snøkledd fjellside I Lofoten.

  Foto

  Kristin Folsland Olsen/Visitnorway.com

  FRIKJØRING: Når Kong Vinter har pyntet Lofoten i hvitt, kan du boltre deg blant fjelltoppene.

 • Mann holder en torsk på vinterfiske i Austnesfjorden, Lofoten.

  Foto

  Media-Army.de/Visitnorway.com

  EN EKTE LOFOTTORSK: Det er en opplevelse for livet å delta på Lofotfisket!

 • Skigåere på fjellet, Lofoten.

  Foto

  Hattvika Lodge

  AUTENTISKE OPPLEVELSER: Opplev Lofoten fra snøkledde, steile fjelltopper i all slags vær!