Surfer med brett på hodet på strand.

Her er de beste stedene å surfe i Norge

FOTO Julian Summa

Langs kysten vår finnes det surfesteder i verdensklasse! Her er tipsene til Norges beste bølger og surfecamper.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Kombinasjonen av flott natur og krystallklare bølger har gitt Norge status som en spennende surfedestinasjon. Enten du er nybegynner eller godt kjent med sporten, finner du et sted som er verdt et besøk med våtdrakten i bagasjen.
 

Lær å surfe på Vestlandet

Fra Jæren til Lofoten – kysten er full av perler for deg som ønsker smaken av saltvann og bølger. Har du aldri prøvd surfing før, finnes det flere gode steder som tilbyr opplæring. Fly til Stavanger og reis videre til Jæren der Surf School tilbyr kortere kurs eller surfeweekend med sine dyktige instruktører. Alt av utstyr kan lånes, så det er lav terskel for å melde seg på. For ferskinger er Borestranda et godt sted å begynne.

Surfere på bølge med fjell med nysnø.

Foto

La Point Surfcamp

KILER I MAGEN: Stranda i Hoddevik er kjent for sine store, rullende bølger. Enhver surfers drøm!

Vindfulle Stadt

Du har sikkert hørt om Stadt på værmeldinga? Det ligger mellom Bergen og Ålesund, og er kjent for å være det stedet hvor det blåser aller mest i Norge. Derfor er Stadt en drøm for adrenalinsugne surfere!

Her kommer du raskt på bølgelengde med naturen, og har du noen gang har vært på Stadt og prøvd deg i bølgene, vet du at det ikke er mulig å beskrive opplevelsen. Den må sanses.

Landskap med svingete vei ned mot strand.

Foto

La Pointe Surfcamp

OPTIMALE FORHOLD: Det blir ikke mer idyllisk enn i Hoddevik, der La Points Surfecamp har base med kort vei til bølgene.

En populær arrangør av surfecamps på Stadlandet er La Point som har tilbud både for voksne og ungdom på flere nivåer. Et annet alternativ er Stad Surfing, der du kan leie utstyr og gå på kurs. Stranda i Hoddevik omtales gjerne som en av Norges vakreste surfeplasser, og er vel verdt et besøk. Flyr du til Sandane eller Florø er veien kort til Stadt.

Mann surfer på med fjell i bakgrunnen.

Foto

La Pointe Surfcamp

I ETT MED NATUREN: Enten du kan surfe fra før eller er fersk på brett, kan du perfeksjonere ferdighetene på La Point Surfecamp i Hoddevik.

 

– Å surfe i Hoddevik er en opplevelse du aldri vil glemme! Jeg liker at jeg kan lære å surfe mellom høye fjell og dype fjorder. Jeg kan fylle surfeturen med andre ting også, som toppturer, fisking og grilling på stranda, mens jeg bor på surfcamp i gåavstand fra bølgene. Det er helt utrolig at man har et slikt surfeparadis her i Norge! sier Hallvard Kolltveit, surfeentusiast og ansatt i La Point surfcamp.

Lofotens beste bølger i Unstad

Ønsker du bølger som virkelig bryter, ta turen nordover til Lofoten. Med flere flyplasser i området er det enkelt å komme seg hit. RøstLeknesSvolvær og Stokmarknes ligger alle midt i surfeparadiset. Flyr du til Leknes er du ikke langt fra Unstad, en destinasjon som stadig omtales som det aller beste stedet å surfe i Nord-Norge. 

Mann surfer på bølge ved Unstad, Lofoten.

Foto

Alex Conu/Visitnorway.com

DRØMMEBØLGEN: Ved Unstad i Lofoten er det store sjanser for å oppleve nettopp dette: en perfekt surfebølge.

Du kan delta på Unstad Arctic Surf surfeskole for å spisse ferdighetene dine, men Lofotens ville hav passer best for deg som er litt dreven. Forvent deg en real naturopplevelse med store bølger og hvite strender – omkranset av stolte fjell.

Fjell, strand og surfere

Foto

Kristin Folsland

PÅ BØLGELENGDE MED NATUREN: Moskenesøya ligger ytterst i Lofoten, og er et paradis for surfere

Hiv deg på bølgen!

Lang kyst og rikelig med vind gjør Norge til et utmerket sted å begynne med surfing. En god regel, spesielt i nord, er at bølgene på sommeren og høsten passer best for nybegynnere. 

Surfebrett på stranda i solnedgang.

Foto

Joscko Hammermann

PÅ HJEMMEBANE: Du trenger ikke reise til den andre siden av kloden for å oppleve heftig surf. Bare se på dette ...

Vinterbølgene, derimot, er for de mer erfarne. Vannet kan være kaldt, men med en god tørrdrakt kan du holde på i timevis.

Surfing er en raskt voksende sport, og stadig flere hiver seg på bølgen, også i Norge. Har du først lært deg hvordan det gjøres, er det fort gjort å bli hekta!