Vakker utsikt over Hardangerfjorden

Høstferie i Norge

FOTO Bjarne Øymyr

Du trenger ikke reise langt for flotte opplevelser. Norge har flere spennende storbyer, for ikke å snakke om småbyene. Dra på en annerledes weekendtur i høst og se vårt vakre land.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Bergen

«Vestlandets hovedstad» Bergen byr på den ultimate miksen av urbant storbyliv, kultur og naturopplevelser i skjønn harmoni. Bergen er midt i hjertet av de norske fjordene og et godt utgangspunkt for å utforske vakre vestlandet. Bergenserne er gjestfrie og glade i byen sin, og tar mer enn gjerne mot besøk for å vise frem Fløyen, akvariet, Bryggen eller alt det andre spennende byen kan lokke med. Les om ting å gjøre i Bergen her

Par som utforsker Bergen i regnet

Foto

Martin Håndlykken / VisitNorway.com

Tromsø

Tromsø eller, Nordens Paris som byen også er kjent som, er den perfekte helårsdestinasjonen. Toppturer på ski eller til fots, nordlys eller midnattssol, byliv og turmuligheter er bare noe av tingene du kan oppleve. i Tromsø. Du kan oppleve mye på en weekendtur til Tromsø.

Se hva du kan gjøre på 24 timer i Tromsø

Ishavskatedralen i Tromsø

Foto

Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Helgelandskysten

Helgeland finner du en av Norges vakreste skjærgårder med langstrakte strender, trange fjorder, tusenvis av øyer, holmer og skjær og stupbratte majestetiske fjell. Her finner du Kystriksveien som mange vil si er en av verdens vakresete kystvei. Området byr på flotte turmuligheter i fjellene - De Syv Søstre i Sandnessjøen, Rabothytta i nærheten av Mo i Rana, Torghatten i Brønnøysund og Via Ferrata i Mosjøen. Område er et eldorad på sykkel, og vel verdt å utforske.

Les mer om fjellturene her

Utsikt over Herøy

Foto

Terje Rakke

Oslo

Opplev hovedstaden og alle de unike og ulike bydelene. Oslo byr på kjente attraksjoner, et rikt kulturliv, kunst, musikk og et mangfoldig utvalg av mat og drikke. I Bjørvika finner du blant annet nye Deichmanske bibliotek og Operaen som begge er verdt et besøk. I Oslo kan du også oppleve fine turer i marka eller på noen av de mange øyene.

Les om ting du kan gjøre i Oslo

Nye Deichman bibliotek i Bjørvika

Foto

Erik Thallaug

Trondheim

På weekendtur til Trondheim kan du oppleve mye og i sentrum finner du restauranter, kafeer og barer for enhver smak. For de matinteresserte har Trondheim nå hele tre restauranter med stjerner i Michelin guiden med restaurantene Credo, Fagn og Speilsalen. Sistnevnte er lokalisert på Hotel Brittania som gjenåpnet i full prakt i 2019. Trondheim er også en super sykkelby - opplev byen på to hjul og sus fra sted til sted.

Les mer om hva du kan gjøre i Trondheim

Par på tandemsykkel i høstfarger utenfor Vinje bruk i Mosvik, Trøndelag.

Foto

Lena Johnsen

Vestlandet

Vest er best - ingen protest. Vestlandet bugner av spennende reisemål.  Vestlandet er kjent for sine lange og bratte fjorder, spektakulære fjell og vakre fossefall. I tillegg til nydelige naturopplevelser finner du spennende arkitektur, deilige matopplevelser og små sjarmerende tettsted. Vestlandet har noe for en hver smak!

Les våre ansattes tips for Vestlandsferie

Via ferrata over Gjølmunnebrua, den lengste brua i Europas lengste bru i sitt slag i Loen

Foto

Mattias Fredriksson/Fjord Norway

Sørlandet

Det blide Sørland er også en slager på høsten! I barnas by, Kristiansand finner du et koselig bysentrum med gode shopping- og spisemuligheter. Dra til badeland på Bystranda og Dyreparken holder også åpent. Er du interessert i spennende restaurantopplevelser kan en tur til Lindesnes og Under anbefales. 

Les mer høst på Sørlandet

Tre tigre i Dyreparken Kristiansand.

Foto

Dyreparken Kristiansand