Sommer på Grünerløkka

Sommer og bad i hovedstaden

FOTO VisitOSLO/Tord Baklund

Oslo er den perfekte sommerby. Ta et forfriskende bad i Oslofjorden og finn deretter en grønn oase midt i byen. Oslo byr også på flere hyggelige uteserveringer forskjellige steder i byen.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Mageplask i hovedstaden: Du trenger ikke lenger å reise ut av hovedstaden for å ta deg en dukkert i sommervarmen. Mulighetene er mange, prøv for eksempel den badevennlige brygga på Sørenga, med spektakulær utsikt over arkitektvisjonen Barcode. Eller du kan kombinere shopping og svømmetak på Tjuvholmen Sjøbad ved Aker Brygge.

Det er hav nok til alle, du finner disse og mange andre alternativer her.

Ta en kunstpause på Astrup Fearnley

Foto

Torgny Gustafsson/ VISITOSLO

AKER BRYGGE: Tjuvholmen Sjøbad er populært, og veien er kort til både shopping og uteliv.

Gjør som de innfødte: Finn en grønn oase der du kan grille, sparke ball eller bare lene deg bakover i det grønne gresset. Oslofolket elsker å henge i Frognerparken, Sofienbergparken, St.Hanshaugen og Slottsparken, og det beste med parklivet er at det er kort vei til alt dersom det skulle komme et sommerskur.

Øyhopping: Enten du foretrekker å grille eller å pille reker: Kjøp med deg det du liker, pakk badetøyet og ta en av båtene ut til øyene. Lyden av måkeskrik og bølgeskvulp erstatter fort storbyens lyder, og det eneste du bør huske på er å rekke siste båt tilbake til sentrum. Båtene går fra Rådhusbrygga, og du kan bruke samme billett som du gjør på T-bane og buss. Er du usikker på hvilken øy du bør velge, så har du en oversikt her:

Hovedøya: En familievennlig idyll med kafé, fotballbane, strand og svaberg. Dette er den øya som ligger nærmest byen, og du finner også spennende klosterruiner her fra den gang engelske munker slo seg ned på Hovedøya på 1100-tallet.

Bleikøya og Lindøya: Disse øyene kalles også «hytteøyene» ettersom det finnes en håndfull sommerhytter på øyene. Bleikøya huset et barnesanatorium fra 1885 til 1926, og forfatter Oskar Braaten var en av pasientene. Lindøya ligner et samfunn i miniatyr med vaktmester, butikk og fotballbane. Henrik Wergeland tilbrakte faktisk flere av somrene sine her.

Jenter som løper og leker utenfor Gressholmen Kro, Gressholmen Oslo

Foto

Vibeke Montero

SOMMERPERLER PÅ EN SNOR: På Oslofjordens øyer glemmer du at du er i en hovedstad. Her er det freden og roen som råder, samtidig som Oslos mangfold er en kort båttur unna.

Gressholmen: Gressholmen Kro er grunn nok til å ta båten hit. En idyllisk, rødmalt restaurant serverer iskald drikke, ispinner og reker. Hva mer trenger man egentlig? Gressholmen var også Norges første flyplass for rutefly. Passasjerene ble fraktet til sjøflyhavna med motorbåt, og herfra kunne man fly til Tyskland, Stockholm, Stavanger og Tromsø!

Langøyene: Den beste badeøya, med en flott sandstrand og teltmuligheter. Hvem hadde trodd at øya var infisert av fluer og rotter for bare 70 år siden? Den gang var det søppelfylling her. I dag er det ren sommerharmoni som venter deg!

Du kan laste ned en guide og lese om alle øyene her

Topp ti turistattraksjoner: Du har ikke vært i Oslo før du har besøkt Holmenkollen, Frognerparken og Operaen.
Les mer om disse og få tips til en rekke andre attraksjoner og aktiviteter hos VisitOslo.

 

 • Ytterst på Vippetangen på trendstedet Vippa

  Foto

  Tord Baklund/VISITOSLO

  LIVET PÅ FJORDEN: Med fri utsikt mot Oslofjorden har Vippa blitt Oslos nye matdestinasjon.

 • Øyafestivalen i Oslo

  Foto

  VisitOSLO/Tord Baklund

  HISTORIENE: Akerselva renner gjennom hovedstaden min sin kraft og historie. Her er Hønse-Lovisas hus, kjent fra Oskar Braatens Ungen.

 • Stuper ut i Oslofjorden på Sørenga

  Foto

  VisitOSLO/Thomas Johannessen

  BADING MIDT I BYEN: Suksessen Sørenga sjøbad har gjort at sommeren i Oslo har blitt ekstra fin.

 • Skjulte perler i Oslo Ekeberg

  Foto

  Stian Broch/Fursetgruppen

  UTSIKT: Ekebergåsen byr på utsikt over byen fra motsatt vinkel av Holmenkollen.

 • Takashi Murakami på Astrup Fearnley museet

  Foto

  VisitOSLO/Tord Baklund

  KUNST: Takashi Murakami på Astrup Fearnley museet.

Uteservering:  I Oslo trenger du hverken å tørste eller sulte. Om sommeren er hovedstaden velsignet med mange fristende uteserveringer, og noen av de mest sjarmerende stedene finner du litt utenfor bykjernen.
 

3 vannhull du bør teste i sommer-Oslo

Lille Herbern på Bygdøy: En absolutt perle på en liten øy utenfor Bygdøy. Du må ta verdens korteste fergetur på to minutter for å komme frem, og ankomsten er en del av opplevelsen.

Vippa på Vippetangen nedenfor Akershus festning: Etter at fergene til øyene sluttet å gå fra Vippetangen, har Oslos matelite samlet seg på Vippa. Her er det kortreist mat og kul stemning som gjelder. Nyt en poke bowl til lyden av Oslofjordens skvulp.

Lofthus Samvirkelag på Damplassen i Ullevål Hageby: Du har sikkert hørt om Åpent Bakeri? Lofthus Samvirkelag er drevet av de samme ildsjelene, og her legger de lidenskapen sin i skikkelig god pizza. Når det står hvit eller rød på menyen, er det fordi du kan velge mellom rød pizza med hjemmelaget tomatsaus eller hvit pizza basert på en crème fraîche-saus med hvitvin. Toppingene har gourmetpreg – med reinsdyr fra Røros, kylling fra Persgaard, ventricinasalami fra Abruzzo, så du vil garantert slikke deg på fingrene etter måltidet!

Vil du ha full oversikt over hovedstadens serveringssteder, så sjekk restaurantguiden til Osloby.