Johanna Gullander foran flypropell

Johannas turtips i Norge

FOTO Johanna Gullander

Johanna Gullander er fra Helsingborg i Sverige og har jobbet i Widerøe i 13 år. Som kabinansatt reiser hun mye rundt i Norge, men er opptatt av å unytte tiden på bakken godt.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Les Johannas fem beste tips til Norgesferien!

1. Turridning på Øvre-Eide gård i Bergen

Bondegård i byen! Øvre-Eide gård er en fantastisk fin gammel gård som tilbyr turridning på hest for både erfarne og uerfarne ryttere. Her har de rolige og trygge hester som Dølahester og Fjordhester som tar deg opp på fjellryggen med Bergens beste utsikt! På gården finnes det også sauer, høns, katter, marsvin og kaniner som man kan hilse på. En fantastisk plass alle burde dra innom! 

Foto

Photo credits

2. Strandag på Sola i Stavanger

I Stavanger anbefaler jeg å ta turen til Sola strand. En av de vakreste strendene Norge har å by på. Stranden er optimal for surfing og kiting med sine gode vindforhold. Besøk gjerne også Sola Strand Hotel når du først er der. I deres restaurant kan du nyte et bedre måltid til en fascinerende utsikt over stranden. 

Sola strand i Stavanger

Foto

Johanna Gullander

3. Hundekjøring i Lyngsalpene rett ved Tromsø

Tromsø Safari tilbyr et titalls aktiviteter som nordlys-turer, båtturer og hundekjøring. Jeg anbefaler virkelig hundekjøring i Lyngsalpene, hvor man på forhånd får kjøreinstruksjoner, informasjon om hundene og deres historie og rett bekledning til utlån. Etter en magisk tur med hundekjøring venter varm sjokolade og lefse hos Tromsø Safari. 

Hunekjøring i Lyngsalpene

Foto

Johanna Gullander

4. Cocktail-kunst på Havariet i Tønsberg

Havariet restaurant i Tønsberg får du nydelig mat og fantastiske drinker. Bartenderne her har virkelig greie på drinker og får hver eneste cocktail til å se ut som små kunstverk! Dette er en populær restaurant, så bestill gjerne bord litt i forveien. Ta også gjerne turen videre til «Verdens Ende», som ligger på sydspissen av øya Tjøme, for vakker natur og nydelige skjærgårdsomgivelser. 

Blåskjell på Havariet i Tønsberg

Foto

Johanna Gullander

5. Roadtrip fra Ålesund til Trollstigen

Innflyvningen til Ålesund er en av de vakreste jeg vet om. Her ligger byen som en liten diamant mellom de majestetiske fjellene og kysten. Lei en bil og kjør i retning Trollstigen og Åndalsnes. Hele området i Geiranger og Trollveggen er helt magisk. Jeg anbefaler å få med seg de storslagne fjelltoppene «Kongen», «Dronningen» og «Bispen» på veien.

Stigfossbrua

Foto

Johanna Gullander