Svømmebasseng innendørs på Røros Hotell.

Hotelluksus på Røros

FOTO Tom Gustavsen /Røros Hotell

Med et flunkende nytt spa- og badeanlegg seiler Røros opp som en boblende sommerdestinasjon. Her bor du komfortabelt midt i Bergstaden.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Fjellbyen Røros har hittil ikke vært kjent som en utpreget badeby, men det er nå i ferd med å endres!

I juni 2016 åpnet nemlig Røros Bad & Velvære dørene. Gjestene får oppleve langt mer enn et vanlig badehus. Her kan du ikke bare bade innendørs, men også ute i den friske røroslufta. Og i motsetning til de fleste andre utendørsbasseng i dette landet, trenger du ikke bite tenna sammen for å hoppe uti!

 

Røros kirke og trehusene rundt.

Foto

Johan Berge/Visitnorway.com

HISTORIE OG SJARM: Røros har en helt egen sjarm med verneverdige trehus og det klassiske kirkespiret.

– Med utsikt til den berømte trekirken Bergstaden Ziir, kan du hygge deg i de to utendørsbassengene som holder 38 ˚C, uansett om det er 30 minus eller 18 varmegrader i lufta, sa Mikael Forselius – daværende hotelldirektør ved Røros Hotell da Røros Bad & Velvære åpnet i 2016.

 

Basseng med Per Lysgårds keramikkfisker som dekorasjon på Røros Hotell.

Foto

Tom Gustavsen/Røros Hotell

SVØM MED FISKENE: Kunstneren Per Lysgårds keramikkfisker gir deg følelsen å svømme med en fiskestim.

Innendørs er det også nok å plaske i. Hva med å ta morgenbadet i et 27 meter langt basseng, for eksempel? Barna kan leke i en egen del av bassenget, med en dryppende gruvegang og klatrevegg.

Du kan også dyppe deg i et av de mindre bassengene eller slappe av i boblebadet, før du går inn i dampbadstuen eller tester ut et av spaets mange massasjer og behandlinger for kropp og sjel. Her er det uansett mange deilige fristelser!

To barn leker i ballbinge.

Foto

Tom Gustavsen/Røros Hotell

SMÅ OG STORE GJESTER: Mens du har en avslappende stund på spa, kan barna kose seg i Lekeland.

Røros-sjela i veggene

Når du senker deg ned i et av de mange bassengene på Røros Bad og Velvære, er du samtidig omgitt av Bergstadens fantastiske fauna. Det skaper en helt egen ro.

– Det er et veldig massivt og spesielt bygg. Vi har bygd i rene naturmaterialer som betong, brent tre og glass, slik at man virkelig skal få Røros-følelsen, både inne og ute, forteller Forselius.

 

Dekorasjon på veggen ved svømmebassenget.

Foto

Tom Gustavsen/Røros Hotell

ELEGANT: Både byggestil og dekor reflekterer et materialvalg inspirert av naturen.

Etter 333 år med gruvedrift ligger Røros i dag som et minne over en svunnen tid. Byens rike gruvehistorie var i tankene da Forselius og arkitekten Trine Schølberg utformet anlegget. Her gis tradisjon og historie nytt liv gjennom nytenkende arkitektur.

– 80 prosent av bygget ligger under jorda, noe som gir en spesiell atmosfære. Vi ønsker å gi folk følelsen av å være i en dyp grotte, sier den tidligere hotelldirektøren.

Hest og slede i snødekte gater på Røros.

Foto

Thomas Rasmus Skaug/Visitnorway.com

VINTERSTEMNING: Røros om vinteren er noe helt spesielt. Hva med en sledetur i tussmørket, før en deilig svømmetur i oppvarmet basseng?

Bad er fantastisk etter tur

Når du besøker Røros om sommeren eller høsten, bør du kombinere bad og velvære med utendørs rekreasjon også. Femundsmarka utenfor Røros er et av de største, urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia, og byr på en rekke flotte naturopplevelser. Den Norske Turistforening har kåret dette til et av de tre fineste turområdene i Norge. Perfekt for vandring, fisking eller padling!

 

Boblebad i spaavdelingen på Røros Hotell.

Foto

Tom Gustavsen/Røros Hotell

YT OG NYT: Ingenting smaker bedre etter turen enn å senke seg ned i et boblende bad!

Om du er på tur med de minste, kan dere på Røros Hotell boltre dere i lekeparken utendørs. Og om været ikke tillater det, kan dere heller utfolde dere i det splitter nye og 300 kvadratmeter meter store Lekeland, også på hotellet. Her kan barna klatre, leke, hoppe, krype, kjøre sklie, leke i ballbinge og alt annet som er gøy.

Hotelldirektøren anbefaler også tråkking i Røros-området.

– Røros har «snille», bølgete fjell, og stiene er derfor utrolig fine gøyale å sykle på. Han kommer med en fristende oppfordring:

– Ta deg en god, lang tur i Rørosmarka og kjenn på vær og vind, så skal du få en ordentlig deilig spabehandling hos oss etterpå.

Om du skulle få lyst til å skjemme deg bort i det varme vannet på Røros Bad og Velvære, flyr Widerøe deg til Røros direkte fra Oslo flere ganger i uka.