Kajakk med fjord og fjell i strålende sol i Nordfjord.

Nordfjord – vilt, vakkert, rått og romantisk

FOTO Mattias Fredriksson/Fjord Norway

Nordfjord på en fin dag er som det vakreste portkort fra Norge. I tillegg får du actionfylte fritidsaktiviteter og kulturopplevelser nok til å fylle opplevelsestanken en stund!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Nordfjord er et eldorado for isbreopplevelser, toppturer, padling og laksefiske. De som finner sjelefred i golf eller landeveissykling drar heller ikke skuffet hjem. Flere steder har du også mulighet til å oppleve naturen fra ryggen til en fjording – regionens «egen» hesterase.

Par klapper en fjording i en grønn eng.

Foto

CH/Visitnorway.com

FJORDHEST: Kjært barn har mange navn, og fjordhesten eller fjordingen, hører hjemme på Vestlandet. Visste du at det er en av verdens eldste hesteraser?

Den største attraksjonen i Nordfjord er naturligvis Briksdalsbreen. Isbreen i enden av Oldedalen trekker hundretusenvis av turister hvert år, men de senere årene har det vokst frem flere nye tilbud som kan mette eventyrlysten.

 

Par går tur i Briksdalen med isbreen i bakgrunnen.

Foto

CH/Visitnorway.com

MEKTIG: Briksdalsbreen er en arm av Jostedalsbreen, og fra 1200 meters høyde stuper det frosne brefallet ned i den trange Briksdalen.

Rå naturopplevelser!

På Stadt finner du et norsk surfemekka og i Loen kan selv nybegynnere prøve seg på den luftige klatreruten «Via Ferrata Loen». Og mens du er i Loen, må du heller ikke gå glipp av Loen Skylift som åpnet i mai 2017. Heisen tar deg fra fjord til himmels på fem minutter, og på toppen har du panoramautsikt mot Jostedalsbreen, Skåla (1848 moh.) og Lovatnet. Mektig opplevelse!

 

Loen skylift med utsikt til fjord og fjell.

Foto

Bård Basberg/Loen Skylift

FERSK TURISTATTRAKSJON: Det kiler heftig i magen når Loen Skylift frakter deg til himmels, hele 1011 moh. på fem minutter!

Gode traseer for terrengsykling har dukket opp flere steder, mye takket være Nordfjord Grovsyklarlaug, som gjennom flere hundre dugnadstimer har lagt til rette for at syklende kan komme enda tettere på naturen – med mål om minst mulig inngrep, og mest mulig harmoni med de som helst vil ta beina fatt.

Gammelt gårdstun med fjord og fjell in Nordfjord.

Foto

Frithjof Fure/Visitnorway.com

FJORDIDYLL: Nordfjord er skarpe fjelltopper, svimlende høyder og vakkert kulturlandskap.

Nordfjord – et musikkmekka

Innenfor 30 minutter fra Sandane flyplass, finner du noen av Norges mest spennende musikkfestivaler innen sine sjangre – enten du liker rock, country, blues, klassisk musikk eller opera.

Nordfjordeid kan skilte med rockefestivalen Malakoff og Opera Nordfjord, mens nabokommunen Gloppen byr på Norsk CountrytreffFjordblues og den klassiske musikkfestivalen Gloppen Musikkfest. Festivalsjef for Malakoff, Arnt Ivar Naustdal, gir de mange ildsjelene og dugnadsånden mye av æren for det rike kulturtilbudet i Nordfjord.

 

 

Liv foran scenen på Malakoff-festivalen på Nordfjordeid.

Foto

Jeanette Løvold

FESTIVAL: Malakoff-festivalen blir arrangert på Nordfjordeid for 16. gang nest siste helga i juli 2018.

– På små plasser er folk gjerne ekstra stolte over å skape opplevelser som ikke står noe tilbake for de mer bynære tilbudene i Norge. Veldig mange legger ned svært mange dugnadstimer for at festivalene skal lykkes med å skape store opplevelser for både de som bor her og de tilreisende, sier han.

Er det kulturlivet som trekker deg til Nordfjord, kan du peile deg inn på disse to festivalopplevelsene:

Norsk Countrytreff er en av de største og mest tradisjonsrike countryfestivalene i Norge, og kan skryte av nasjonal knutepunktstatus som eneste countryfestival i landet. Kjente countryartister fyller hvert år scenen med fengende rytmer som inneholder akkurat riktig dose melankoli og romantiske vers.

People enjoying themselves at a countryfestival.

Foto

Runar Sandnes/Norsk Countrytreff

GOD STEMNING: Det skorter ikke på god stemning og skinnhatter under Nordfjordeids countryfestival.

Romantisk overnatting

Hva er vel mer romantisk enn å skue utover dype, speilblanke fjorder og snødekte fjelltopper? På Gloppen Hotell i Sandane overnatter dere i historiske omgivelser i hjertet av Fjord-Norge.

Her sørger det gjestfrie personale for romantikk fra A til Å: Nyt et glass musserende ved ankomst, før dere geleides til et rom dekorert med blomster, frukt og sjokolade. Og ikke nøl med å sove ordentlig godt ut, for hotellet har sen utsjekk fra rommet.

Koselig rom på Gloppen Hotell, Nordfjord.

Foto

Oskar Andersen/Gloppen Hotell

BONDEROMANTIKK: På Gloppen hotell kan du forvente fantastiske rom og kortreist mat.

Det er vanskelig å ikke la seg forføre av Gloppens kjøkken. Menyen består utelukkende av lokale smaker, og dere kan selv plukke en treretters fra à la carte-menyen.

Ta også turen ned i kjelleren, der dere finner et av Norges minste mikrobryggerier.  På ettermiddagen kan dere plukke fristende småsaker fra hotellets afternoon tea. Den er komponert med en egen kortreist vri, og serveres i hagen – eller foran peisen på regnværsdager.

Widerøe tar deg til Nordfjord via Sandane flyplass.

Klikk her for en full oversikt over alt du kan se og gjøre i regionen.