Stuper i Nærøyfjorden

Spektakulær natur i Sogndal

FOTO Sverre Hjørnevik/fjordnorway.com

Reis til Sogndal for blomstring, fjell, brevandring, stavkirker og vakkert fjordlandskap. Du kommer garantert ikke til å kjede deg.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Du slipper garantert å kjede deg innerst i Sognefjorden. Med utgangspunkt i Sogndal kan du komme tett på en av de smaleste fjordarmene til Sognefjorden, nemlig den anerkjente Nærøyfjorden, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Gå heller ikke glipp av fjordcruiset fra Gudvangen til Kaupanger, der du flyter forbi stupbratte fjell og ville fossefall.

Sogndal er også en fantastisk arena for norsk kulturarv, og stavkirken på Kaupanger hvisker historier fra vikingtiden. Den ble bygd i cirka 1140, og er i dag en av landets best bevarte stavkirker. I motsetning til mange andre stavkirker, er den fortsatt i bruk i dag.

Kaupanger stavkirke

Foto

Finn Loftesnes

KAUPANGER STAVKIRKE: Vikingarven puster deg i nakken når du går inn i dette kunstverket av en kirke.

Vil du se flere stavkirker, så er Urnes Stavkirke et godt valg ikke langt unna. Den er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og er kjent for sine intrikate treutskjæringer, blant annet av drager og slanger som representerer Ragnarok.

 • Urnes Stavkirke, Sogn

  Foto

  Espen Mills/VisitNorway.com

  URNES STAVKIRKE: Det er fort gjort å bli bitt av «stavkirkebasillen» i det vakre kulturlandskapet rundt Sogndal.

 • Blåisen slår mot deg - brevandring i Sogn

  Foto

  Sverre Hjørnevik/fjordnorway.com

  ISKALD MAGI: Det er lite som slår opplevelsen av blåisen som glitrer mot deg og isen som knaker under føttene på brevandring.

 • Nyter livet på toppen av Molden

  Foto

  Terje Rakke/NordicLife

  TOPPTUR: Fra toppen av Molden nyter du først utsikten, så reisefølget!

 • Sentrumsparken i Sogndalsfjøra en vårdag.

  Foto

  Vegard Byrkjeland Aasen/VERI Media

  SAFTBYGDA: Sogndal tar deg i mot på sitt vakreste midt på sommeren!

Turtips: Fra fjellet Molden 1116 moh. kan du se både Lusterfjorden, Jostedalsbreen og Jotunheimen. Anbefales!

Turtips: I Sogn brer Jostedalsbreen armene sine som en frossen blekksprut nedover bratte fjell. Sogndal er derfor et paradis for deg som prøve brevandring. Kanskje for aller første gang, eller for å utforske nye brearmer du fortsatt ikke har klatret. Sogndal Lodge arrangerer brevandring for alle!

Gå ikke glipp avFlåmsbana, som er kjent som en av verdens flotteste togreiser. I løpet av en liten time tar toget deg fra enden av Aurlandsfjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal.

På to hjul: I Sogndal kan du sette deg på sykkelsetet så fort du har landet. Rett ut fra flystripa går nemlig grusveien opp til starten av en av de vakreste nedkjøringene fra fjell til fjord, Storehaugen 1132 moh. Det er ellers mange varierte og tekniske ruter for stisykling, særlig fra Kaupanger.