Elvarafting på Sørlandet.

Høst på Sørlandet – bedre plass og minst like gøy!

FOTO Claus Lillevang/Event-fotograf.dk

Sørlandet er mer enn svaberg, båtliv og måkeskrik. Om høsten venter kveldssafari i Dyreparken, kokkekurs, avslappende spa og Agder-fylkenes vakre natur på deg.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Mange forbinder Sørlandet med sol og sommer, men landsdelen er også fantastisk å besøke om høsten når faunaen fylles av vakre høstfarger og lufta er friskere og klarere. Det er nå det er ekstra hyggelig å kose seg innendørs med smakfull og kortreist sjømat.

Reker og kamskjell.

Foto

CH/Visitnorway.com

BEST OM HØSTEN: Sørlandet er en sjømatdestinasjon, og om høsten er råvarene på sitt aller beste.

Og ikke minst: Det er bedre plass! Sørlandet er ofte fullt av turister og køer i fellesferien. Når høsten kommer, blir endelig køene til de mest populære stedene og aktivitetene kortere, noe som betyr at du får mer tid og rom til å gjøre akkurat det du har lyst til.

Det beste av alt er at du kan ta høstferien på Sørlandet med god samvittighet: I tiden fremover finner du nemlig supre høsttilbud på både overnattinger og aktiviteter

Her er bare noe av det du kan få med deg på Sørlandet i høst for en hyggelig pris. Alle aktivitetene og overnattingene er også enkle å komme seg til. Fly til Kristiansand, så ligger alt i nærheten!

Frokostbuffet med laks, pølser og ost.

Foto

Scandic

GOD MORGEN! Hotellfrokosten på Scandic Hotell Bystranda bugner av fristende matvarer.

Med utgangspunkt i hotellet Scandic Hotel Bystranda, er du kun et steinkast unna flere av de beste opplevelsene på Sørlandet. Badelandet Aquarama ligger vegg i vegg, og det tar kun ti minutter å kjøre til Dyreparken. Samtidig er du også nær det yrende bylivet i Kristiansand, med sin vakre kystlinje, hvite trehus og smakfulle restauranter.

Hotellet har også Vest-Agders beste frokost, og den kan du nyte sammen med en idyllisk utsikt over den flotte skjærgården. Hva mer kan man egentlig ønske seg av et hotell? I tillegg er det ekstra gode kampanjer om høsten, så her er det hotelluksusen innen rekkevidde.
 

Besøk i Dyreparken

– Dyreparken er åpen hver dag hele året, og ingen dag er lik. Om høsten er det litt roligere i parken, og du kommer derfor tettere på dyrene, sier Anniken Schjøtt, salgs- og markedsdirektør i Dyreparken.

Tre tigre i Dyreparken Kristiansand.

Foto

Dyreparken Kristiansand

TRIVES: De sibirske tigrene trives i det norske høstlandskapet. Dyreparken holder åpent om høsten og melder om mindre kø enn vanlig.

Dyreparken i Kristiansand holder åpent i høstferien for opplevelseslystne barn, og ettersom det er lavsesong kan man til og med bli med inn i Dyreparken etter stengetid! På utvalgte dager i høstferien vil Dyreparken nemlig ha kveldssafari!

På kveldssafarien vil dere få møte flere av de nordiske rovdyrene på nært hold i de magiske skumringstimene. Sammen med kunnskapsrike verter, får du blant annet møte jerv, ulv og gaupe. Dette blir garantert en stemningsfull og spennende opplevelse for hele familien! Følg med på Dyreparkens hjemmesider for tidspunkter.

Action på Trollaktiv

TrollAktiv er en aktivitetspark for hele familien, og har flekset musklene i hele tjuefem år. Her venter det fart og moro på deg, uansett om du vil på elv, på slagmarken, på fjellet eller på hjul. Action og adrenalin er en selvfølge!

På skateboard mellom trærne i klatrepark.

Foto

TrollAktiv

SKATEBOARD MELLOM TREKRONENE: Alt er mulig hos TrollAktiv, så fremt du ikke lider av høydeskrekk!

Raftingen er spesielt populær, og høsten en fantastisk årstid å suse nedover den brusende elva på. Hver dag tilbyr TrollAktiv spennende og adrenalinfylte raftingturer, hvor erfarne og kvalifiserte guider tar dere med på en morsom og actionfylt tur i Syrtveitsfossen.

Eller hva med fjelltur i vakre Setesdalen? Bli med en av instruktørene som guider deg over bekker, gjennom skoger og spektakulær natur i høstens varme farger før toppen bestiges med en fantastisk utsikt.

TrollAktiv på Evje har høstpakker som garanterer deg en høstferie uten for mye stillesitting.

Ung mann klatrer i tau i Klatreparken, Evje.

Foto

Visit Evje

AKTIV FERIE: Opplev ekornperspektiv i Klatreskogen, og glem ikke å få med deg utsikten underveis.

Aktiviteter for hele familien på Evje

Om du ønsker en aktiv høstferie som passer både for barn og voksne, bør dere vurdere en tur til Evje, lengst sør i Setesdal, bare en times kjøring fra Kristiansand. Her kan dere kjøre gokart, rafte, klatre i Klatreskogen og besøke Mineralparken der det glitrer i gruvene. Eller hva med en tur med den vedfyrte dampbåten Bjoren fra 1866? På Visit Evje kan du lese mer om alt det morsomme dere kan finne på.

 

Jente på dinosaurjakt i Mineralparken.

Foto

Visit Evje

SPENNENDE!: Hva med dinosaurjakt? Masse aktiviteter for store og små i Mineralparken.

En dag i det våte element

Hva med bademoro og avlappende spa? På Aquarama er det noe for hele familien! Her er det plaskebasseng for de små, større basseng for de litt større barna, og både bølgebasseng og strømkanal. Her er det sklier i alle varianter, og ikke minst surfebølgen AquaSurf!

Dessuten er det idrettsbasseng, og et stort og deilig spa... Sett av hele dagen! Sjekk nettsiden til Aquarama for oppdatert program.

Gutter bader i bassenget i Aqurama.

Foto

Aquarama

FAMILIEMORO: Barn elsker badeland, og anlegget i Aquarama er fantastisk!
Par på Aquarama Spa.

Foto

Aqurama

IKKE BARE FOR BARNA: Aquarama har et deilig spa-anlegg som innbyr til avkobling.

Tryll frem sørlandssmakene

Sørlandet byr på fantastiske råvarer, tenk bare på hummerfisket om høsten! Ikke nøy deg med å smake på godsakene, men hvorfor ikke lære deg å tilberede dem selv? I høstferien kan du lære deg å trylle frem de lekreste retter med sesongens råvarer på kokkekurs med dyktige kokker på idylliske Rosfjord Strandhotell utenfor Lyngdal.

Uansett om du ønsker avslapping eller action, har Sørlandet flust å by på denne sesongen. Ikke glem at dette kun var et knippe av Sørlandets mange gode tilbud i høst. Her finner du flere!

Du kan fly til Kristiansand med Widerøe fra (eller via) Trondheim, Bergen, Stavanger eller København!