Bryggen i Stavanger

Matglede i Stavanger

TEKST Cecilie Larvåg / FOTO STUDIO DREYER HENSLEY

Gladmat arrangeres i Stavanger og kan se tilbake på over 20 år som Norges og Nordens ledende matfestival. 22.–25. juli 2020 arrangeres festivalen igjen!

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

”Rogaland er det suverent største fylket innen matproduksjon i Norge”, skryter fylkesmannen. ”Rogaland er Norges matkammer”, sier andre. På byens etablissementer har kjøkkensjefene høstet lovord og medaljer i norske og internasjonale kokkekonkurranser, og i fjor fikk byen sin andre Michelin-stjerne da Sabi Omakase fulgte etter Re-naa. Så kanskje var det ikke så rart at det var nettopp i Stavanger at initiativet til landets første matfestival ble tatt?

Den første Gladmatfestivalen fant sted i 1998 og ble en stor suksess. I årene som fulgte har festivalen vært ett av høydepunktene i sommerbyen Stavanger. I 2017 strømmet over 250 000 gjester til arrangementet i de fire dagene Gladmat satte sitt preg på byen. Og nå er dags igjen.

Fra boder, uteserveringer og langbord som popper opp i gatebildet strømmer fristende lukter og øye-godbiter som gir tilreisende vann i munnen. Et hundretalls utstillere tilbyr alt fra alger og annen sjømat via lokale oster til rømmegrøt. På de fleste standene får du én eller flere Gladmat-retter til 30 kroner stykket, noe som gjør det mulig å smake på det meste av hva øyet begjærer. På kveldstid arrangeres Gladmat-middager på etablerte spisesteder så vel som pop-up restauranter, med utvalgte menyer og tilhørende underholdning. Diverse kurs, både for voksne og barn, sprer kunnskap og inspirasjon, og på storscenen i Vågen er det daglige kokkeshow og demonstrasjoner ledet av noen av landets beste kokker.

For festivalprogram, se gladmat.no

Matfestival i Stavanger

Foto

Studio Dreyer Hensley

Her bor du bra 

  • Clarion Hotel Stavanger (in-house restauranten er Kitchen&Table, utviklet av den svenske mesterkokken Marcus Samuelsson)
  • Victoria Hotel (gammel klassiker)
  • Scandic Stavanger Park (hjemmekoselig midt i sentrum)
  • Clarion Collection Hotel Skagen Brygge (midt i Stavangers maritime historie)

Vi flyr deg til Stavanger