Midnattsol i Tromsø.

Midnattssol i Tromsø

FOTO Knut Hansvold/Nordnorge.com

Reis til Tromsø, der sommernatta varer evig. Ta et forfriskende bad og nyt yrende uteliv med deilig mat og drikke.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Med midnattssola våkner Tromsø virkelig til liv, og sommerkveldene i byen er virkelig fantastiske. Ta deg en svømmetur midt på natten i Telegrafbukta, eller slå en hole in one ved midnatt på Tromsø Golfpark – verdens nordligste 18 hulls-bane.

 

Badende barn og voksne i Tromsø.

Foto

Bård Løken/Nordnorge.com

TELEGRAFBUKTA: Badetemperaturen i Tromsø er ikke for pyser, men når sola skinner lar tromsøværingene det stå til.

Ut på by’n: I Storgata kan du gå på barer, kafeer og nattklubber hele døgnet rundt – alt dette i et spektakulært lys. En av tromsøværingenes favoritter er Vertshuset Skarven, som har en trivelig uteservering når sola skinner. Gå ikke glipp av Ishavsburgeren!

Folk nyter en sommerdag på uteserveringen til restauranten Skarven I Tromsø.

Foto

Bård Løken/Nordnorge.com

SKARVEN: Populær restaurant og vannhull hvor tromsøværingene trives.

Tett på naturen: Tromsø er omgitt av vakker natur, og de majestetiske Lyngsalpene ligger like ved. Dra på fiske, opplev villmarken og det arktiske sommerdøgnet med en fottur rundt Kvaløya, eller ta fjellheisen opp til et fantastisk utkikkspunkt der du virkelig får se hvorfor Tromsø kalles «Porten til ishavet».

Fjellheis over Tromsø og omegn.

Foto

Bård Løken/Nordnorge.com

FJELLHEIS: Spar deg for melkesyre i bena og ta fjellheisen opp til Storsteinen.

Verdt å oppleve: I vakre Ishavskatedralen får du med deg stemningsfulle konserter sent på kvelden. Kirken er utsmykket med glasskunst signert Victor Sparre, og orgelet har hele 2940 piper, hvorav den lengste er 32 fot lang og den minste er 5 millimeter.

Utsikt fra Tromsø med bro, fjell og ishavskatedralen en sommerdag.

Foto

Bård Løken/Nordnorge.com

TA EN TUR OVER BROEN: Tromsdalen kirke, også kalt Ishavskatedralen, er en arkitektonisk perle av et bygg. Her kan du få med deg stemningsfulle konserter sent på sommerkvelder – som denne.

Ut på landet: Tromsø er en sykkelby, og du trenger ikke å sykle langt før du kommer deg «ut på landet». Ta for eksempel turen rundt Tromsøya, en fin og flat tur i svært kort avstand fra byen. På turen kan du i tillegg til sykle rett til fjæra og få med deg en rekke severdigheter. Svipp innom Nordnorsk Vitensenter, Botanisk hage, eller Tromsø Museum.

Syklister på Sommarøy utenfor Tromsø.

Foto

Frank Andreassen/Nordnorge.com

SOMMARØY: Ytterst i havgapet, 75 kilometer fra Tromsø sentrum, ligger Sommarøy. En tur som er verdt hver eneste meter!

Må smakes: Du må selvfølgelig også prøve ferske fristelser fra nettopp ishavet når du besøker Tromsø. Kjøp ferske reker på brygga, eller nyt herlig sjømat på Emmas Drømmekjøkken. Kaffen må du ta på Risø mat & kaffebar, som serverer god, håndbrygget kaffe. Bestilles helst sammen med et stykke sommerfrisk rabarbrakake!

Interiør og restaurantvert hos Emmas Drømmekjøkken i Tromsø.

Foto

Emmas Drømmekjøkken

FERSKE FRISTELSER: På Emmas Drømmekjøkken kan du glede deg til et herremåltid fra havet.