Solnedgang over Nidelven i Trondheim.

24 timer i Trondheim

FOTO Morenourl/Visitnorway.com

Norges beste hotellfrokost får du i Trondheim! Det er en god start for en drømmedag i kulturbyen, musikkbyen, bartebyen, teknologibyen og matbyen. Her er vår byguide.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Et døgn i Norges tredje største by er selvsagt ikke nok... Men det er nok til å fylle en fantastisk dag, og forhåpentligvis vil du komme tilbake for mer!

Kokk ved frokosebuffeten på Scandic Hotel Nidelven.

Foto

Scandic Hotel Nidelven

HOTELLFROKOST Å STÅ OPP FOR: Frokosten på Scandic Hotel Nidelven er i særklasse med de ferskeste ingredienser som sikrer at dagens første måltid blir en fest.

Norges beste hotellfrokost

Hvis du lander grytidlig i Trondheim, så har du flaks. Frokosten på Scandic Hotel Nidelven er kåret til Norges beste hotellfrokost hele 11 ganger på Tripadvisor, og det er lett å bli fristet. Utegående kokk som steker eggene akkurat slik du vil ha dem, grøtmeny, melkebuffet fra Rørosmeieriene, spekemat fra Oppdal, laks fra Hitra og brød fra Eidum gårdsbakeri er bare noen av de lokale godsakene du kan starte dagen med.

Hotellfrokost Scandic Hotel Nidelven.

Foto

Scanic Hotel Nidelven

DAGENS BESTE MÅLTID: Etter frokosten på Scandic Hotel Nidelven orker du garantert ikke lunsj ...

Er du ikke gjest på hotellet, kan du likevel spise frokost her. For litt under 300 kroner kan du spise alt du orker, bare du sørger for å bestille bord på forhånd – for her er det naturlig nok mange om beinet! 

Båt til Munkholmen i Trondheim.

Foto

Søderholm Steen/Trondelag.com

UTFLUKT: Hvis det er pent vær, er det deilig med en båttur ut til klosterøya Munkholmen.

En dose trøndersk historie

Hvis sola titter fram, ligger alt til rette for en herlig utflukt etter frokost. Bare 10 minutters båttur unna Trondheim sentrum ligger vakre Munkholmen, et yndet utfartssted der du kan utforske den vakre øya eller bare snuse inn den salte sjølufta.

I tidlig middelalder ble Munkholmen bygget opp som et kloster, før øya på 1800-tallet ble bygget om til en dristig festning til ære for Napoleon. Det sitter med andre ord mye spennende historie i veggene, og du kan også få en omvisning på den lille øya, og likevel være tilbake i bykjernen før lunsj.

Munkholmen i Trondheim en sommerdag.

Foto

CH/Visitnorway.com

FULL AV HISTORIE: Selv om Munkholmen ikke er stor, så kan du lære mye om øyas historie som både klosterøy og festning.

Hvis du heller vil holde deg på tørt land kan du traske opp til Ringve, som bare ligger et steinkast unna Trondheim sentrum (på en høyde i retning nordøst). På Ringve Musikkmuseum kan du blant annet sjekke ut over 2000 musikkinstrumenter fra alle verdensdeler, og bli med på omvisning med en spillende guide.

Koselige vannhull og Nidarosdomen

Etter utflukten ligger alt til rette for å utforske byen. Om sola er ute, er det fint å rusle langs bryggene og den nydelige Nidelva, som du også kan padle langs!

Gamle bybro i Trondheim med folkeliv og kajakker under.

Foto

CH/Visitnorway.com

LYKKENS PORTAL: Du kan rusle over eller padle under Gamle Bybro, som også kalles «Lykkens portal». Den er en av byens mest kjente landemerker.

Etterpå kan du rusle til de fargerike trehusene og koselige kafeene i idylliske Bakklandet, Trondheims gamleby. Den blir regnet som Trondheims første forstad, og den første bebyggelsen kom midt på 1600-tallet. Mye historie i brosteinen her, altså!

Koselig gate på Bakklandet i Trondheim med folk som rusler og spitter på kafé.

Foto

CH/Visitnorway.com

KOSELIGE GÅGATER: Bakklandet har både sjel og skakke, gamle trehus.

Ta en pust i bakken med en kaffe i særklasse på Dromedar kaffebar. Sjansen er nok også stor for at du ikke klarer å motstå de hjemmebakte kanel- og vaniljesnurrene!

Om du er ute etter en mettende suppelunsj, bør du sette deg ned på Antikvariatet. Bokbaren på baksiden av bygget byr også på en flott utsikt ut mot elva, bybroen og domkirka.

Nidarosdomen.

Foto

CH/Visitnorway.com

NIDAROSDOMEN: Du kan ikke reise fra Trondheim uten å ha sett Norges viktigste kirkebygg.

Fra Bakklandet kan du enkelt komme deg til Nidarosdomen, som er severdighet nummer én i Trondheim. Den arkitektoniske helligdommen er Nordens største middelalderkirke, og også Norges viktigste kirkebygg, i tillegg til å være selve gravstedet for Olav den hellige. Få med deg den unike atmosfæren, og ta en nærmere kikk på rosevinduet, skulpturene – og ikke minst det massive kirkeorgelet.

Hvis det regner ...

Om det pøser ned mens du er i Trondheim, bør du ironisk nok ta deg turen til Solsiden! Området var opprinnelig et verft- og industriområde, men er i dag erstattet med finindustri. Her finner du blant annet Gråmølna Trondheim Kunstmuseum og det høymoderne shoppingsenteret Solsiden, for ikke å glemme anerkjente Solsiden Spa

For hva er vel egentlig bedre enn en varm time i boblebadet når været herjer utenfor?

Folk fotograferer hverandre på Solsiden, Trondheim.

Foto

CH/Visitnorway.com

SOLSIDEN: Her er du sikret tak over hodet på regnværsdager og gode shoppingmuligheter. Og selvsagt nyte utelivet om det ikke regner!

Er ikke kjøpesenter din greie, så finner du også mange spennende, små nisjebutikker i byen. Mange av de mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate, samt i Olav Tryggvasons gate og Fjordgata, som alle ligger innenfor en liten radius i midtbyen.

Solfylt Nordregate i Trondheim.

Foto

Søderholm Steen/Trondelag.com

NORDRE GATE: Har du sansen for uavhengige butikker, bør du ta turen hit!

Trondheim er også en av Norges mest levende musikkbyer. Hvis det rykker i rockefoten og været er grått, bør du ta deg turen til Rockheim, Norges nasjonale museum for populærmusikk. Lag din egen miks av norske hiphop-låter eller prøv deg som breakdancer hvis du virkelig er i slaget!

Gutt sykler foran fasaden til Rockheim museum.

Foto

CH/Visitnorway.com

ROCKHEIM: Norges nasjonale museum for populærmusikk er et annerledes og morsomt museum.

Vil du heller sjekke ut hva teknologibyen har å by på, bør du ta deg turen innom Vitensenteret i Trondheim. Her får du garantert flere aha-opplevelser!

Trøndersk matmekka

 Trøndelag er Norges lokale matregion nummer én, og Trondheim har fått over 20 restauranter som fokuserer på lokal mat. Det er med andre ord et trøndersk matmekka som venter deg når sulten melder seg.

For spesialister på kortreist mat bør du stikke innom populære og anerkjente To Rom og Kjøkken. Ønsker du noe godt å drikke til måltidet, har de egen ølkelner!

Restaurant To rom og kjøkken, Trondheim.

Foto

To rom og kjøkken

KORTREISTE SPESIALITETER: På To Rom og Kjøkken spiser du nydelig mat.

Eller hva med en saftig burger? På SuperHeroBurger får du hjemmelaget burger grillet på kullgrill, og nykvernet kjøtt sørger for at du alltid får freshe burgere.

På nyoppstartede NordØst, som holder til i nyoppussede lokaler på Solsiden, får du virkelig testet smaksløkene dine. Restauranten kombinerer asiatiske teknikker med norske råvarer. Sjøkreps fra Frøya med miso-majones har allerede rukket å bli en favoritt blant trønderne.

Vil du virkelig slå på stortromma, er Credo stedet. På Credo serverer de ikke mat á la carte, men bestemmer daglig hvilke retter som skal serveres ut ifra hva som er de ferskeste råvarene denne dagen. Her snakker vi gourmet!

Når du er god og mett, er det på tide å snuse på Trondheims berømte uteliv.

Du bør ikke gå glipp av Trondheim Mikrobryggeri. Alt øl som serveres i den trivelige puben er brygget på stedet, og er du heldig kan du se bryggeren i aksjon rundt bryggekjelene bakerst i lokalet.

Er du ute etter mer action, kan du stikke til Ila Brainnstasjon. Her er det alltid noe som skjer, og quiz, improteater og jazzkonserter er bare noe av det du kan få med deg.

Diskoteket er stedet å gå hvis du vil virkelig vil smake på klubblivet eller la rytmene ta deg på dansegulvet. Gode DJs spiller i helgene, og stedet passer perfekt for deg som aldri blir trøtt.

God tur – og god fornøyelse! 

Og skulle du trenge enda flere gode tips til ting å gjøre i Trondheim, finner du dem her! 

Vi flyr deg til Trondheim