Gamle fargerike trehus langs Nidelva i Trondheim

Vakre Trondheim byr på nye opplevelser

FOTO Knut Aage Dahl

Reis til Trondheim - en by full av spennende norgeshistorie, musikk-, mat- og kulturopplevelser. Besøk historiske Nidarosdomen og gå hånd i hånd over "Lykkens portal".

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Det er ikke ofte vi anbefaler en bys offisielle turistkontor for oppdaterte tips om hva som rører seg i bybildet. Visit Trondheim gjør skam på andre turistkontor, og disker opp med forslag til Kaffe-Walk, Bryggeri-Walk, Burger-Walk, Gourmet-Walk og Fotosafari.

Så enten du har lyst til å finne Trondheims beste hamburger eller bare vil pepre Instagramkontoen din med vakre motiv, så mener dette turistkontoret business.

Bakklandet Trondheim

Foto

CH/VisitNorway

GAMLEBYEN: Gå ikke glipp av Bakklandet og de mange koselige kafeene.

Gatelangs: Legg turen innom de fargerike trehusene og koselige kafeene i idylliske Bakklandet, som er gamlebyen i Trondheim.  

Bakklandets Skydsstation ble forresten kåret til «årets kafé» av National Geographic for få år siden, og når også reiseguiden Lonely Planet har vært raus med superlativene, kan den være vel verdt et besøk. På Bakklandet bør du heller ikke gå glipp av Antikvariatet Musikkafe og Bokbar. Den ligger med utsikt mot gågaten, og på baksiden av bygget har du utsikt mot elva, bybroen og domkirken.

 • Konsert på Antikvariatet

  Foto

  Michael Schult Ulriksen

  GOD STEMNING: Når det er konsert på Antikvariatet, er du garantert et takknemlig publikum.

 • Nidarosdomen

  Foto

  CH/VisitNorway

  NASJONAL SKATT: Vi er ikke bortskjemte med spektakulære kirkebygg i Norge. Nidarosdomen er unntaket.

 • Nidelva Trondheim

  Foto

  FotoKnoff

  MIDTNORGES HOVEDSTAD: Nidelva renner majestetisk gjennom byen.

 • Mann på sykkel foran Rockeheim Trondheim

  Foto

  CH/VisitNorway

  ENDELIG! Museet for moderne musikk, Rockheim, er perfekt for deg som synes at klassisk er kjedelig.

 • Koselig gate med syklister og trehus på Bakklandet i Trondheim.

  Foto

  Søderholm-Steen/Visitnorway.com

  GAMLEBYEN: Bakklandet er unikt med tanke på stemning med brosten og trehusbebyggelse.

Skjer på sommeren: Fra slutten av juli til starten av august braker Olavsfestdagene løs, Norges største kirke- og kulturfestival. Dette er virkelig en folkefest, og på programmet står blant annet pilegrimsmesse, historisk marked og ridderturnering. 

Helt unikt: En opplevelse i den gotiske katedralen Nidarosdomen tar deg med helt tilbake til vikingtiden og Olav den hellige. Den bør stå på din «bucket list» rett og slett.

For musikkinteresserte: Rockheim byr på den norske populærmusikkens historie fra 1950-tallet og frem til i dag. Besøk også Ringve Musikkmuseum der du blant annet kan sjekke ut over 2000 musikkinstrumenter fra alle verdensdeler og få omvisning av en spillende guide.

Lokalmat: Tørst og sulten? Trøndelag er Norges lokale matregion nummer én, og Trondheim har fått over 20 restauranter som har fokus på lokal mat. I begynnelsen av august dekkes dessuten bordene for både erketrønderske Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

Nyskapende: Trondheim er en storby, og som alle byer med respekt for seg selv, gjøres det grep for å forbedre byrommet. Trondheim kommune er i full gang med å redesigne «Torvet» slik at det skal fremstå som en bilfri lunge som skal bli byens storstue og festplass. Her skal statuen av Olav Tryggvason stå stødig, og det blir god plass til uteservering. Planen er å innvie det nye Torvet i 2020.