To skiløpere bærer skiene sine oppover bratt fjellside, Norangsfjorden.

Skiguide til puddereventyret på Vestlandet

FOTO Boris Dufour/Fjordnorway.com

Glem Alpene: Det unike møtet mellom fjord og fjell gjør Vestlandet til en av verdens mest spennende skidestinasjoner.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Planlegg vinterens skieventyr! Widerøe flyr deg direkte til Fjord-Norges fremste skiopplevelser  – enten du er klar for en heftig topptur i Sunnmørsalpene, eller en herlig dag på nedoverski med vestlandsk utsikt. Pudderparadiset i vest er mer tilgjengelig enn noen gang.

Her er guiden til de beste skidestinasjonene i vest, som alle er enkle å komme seg til:
 

1. Topptur – Ørsta/Volda

To skiløpere på vei oppover Strandafjellet.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

STRANDAFJELLET: Sunnmørsalpene på en fin dag kan fint konkurrere med alpene lenger sør i Europa!

Et perfekt knutepunkt for å nå de heftige Sunnmørsalpene er selvfølgelig flyplassen midt mellom Ørsta og Volda. Selv om Sunnmørsalpene allerede har skaffet seg et godt rykte blant hardbarka skientusiaster, blir de fortsatt trukket frem som en uoppdaget perle i prestisjefylte ski- og reisemagasiner. Og ikke minst – Pippa Middleton er fan!

Det er ikke rart: Kombinasjonen av endeløse områder med puddersnø, for ikke å glemme utsikten til spisse tinder og dype fjorder, finner du neppe andre steder i verden. Med over 300 topper på over 1000 meter over havet, trenger du heller ikke uroe deg for å tråkke i andres spor.

Seks skiløpere på vei oppover fjellet, Hjørundfjorden; Møre og Romsdal

Foto

Squash Falconer/Fjordnorway.com

MIDT I HJERTET: Hjørundfjorden på Sunnmøre er vestlandsfjellene på sitt aller beste og vakreste.

Området rundt Hjørundfjorden i Ørsta kommune blir gjerne omtalt som hjertet av Sunnmørsalpene. Med fjell, fjorder og et drivende lokalt miljø, blir skidestinasjonen trukket frem som et av de mest varierte og spennende i verden.

Med Ski the Fjords kan du oppleve sju dager med eventyr rundt Hjørundfjorden.

– I løpet av en uke reiser vi rundt fjorder, over fjelltopper og ned i dype daler. Hver dag sover du på et nytt sted, og du får prøve deg på både klassiske ruter og mer ukjente, ville topper, forklarer turguide Oscar Ahlmgren.

Skiløper nedover bratt fjellside mot Norangsfjorden.

Foto

Boris Dufour/Fjordnorway.com

TØR DU?: Full fart nedover mot Norangsfjorden.

– Fjellene rundt Hjørundfjorden er like ville som alpene, men i stedet for hodepine og tettpakkede løyper, tilbyr vi frisk sjøluft og friske spor, sier den lokale turguiden.

Her kan du lese mer om konseptet Ski the Fjords, de unike hotellene i området og ta kontakt for å skreddersy din perfekte topptur-pakke!
 

2. Skieventyr med maks utsikt i Loen

Loen skylift med utsikt over fjell og fjord.

Foto

Bård Basberg

REKORD: I 2017 var Loen Skylift verdens bratteste gondolbane!

I Loen innerst i Nordfjord i Sogn og Fjordane kan du ta Loen Skylift i et luftig svev fra havet og opp på 1011 moh. Derfra er ikke bare utsikten til å miste pusten av, fra toppstasjonen kan du også velge og vrake i spektakulære, alpine skiturer av ulik vanskelighetsgrad og lengde.

Skulle lårmusklene protestere litt i etterkant, kan du avslutte dagen med bad og spa på Hotel Alexandra, der de også har et viden kjent kjøkken.

De nærmeste flyplassene til Loen er Sandane og Ørsta/Volda, som begge har bussforbindelser inn til skieventyret i Nordfjord.
 

3. Ørsta/Volda – skisentre med alpepass

 

Om du flyr til Ørsta/Volda er du ikke bare nærme toppturene, men også en rekke flotte skisentre. Om du ønsker å boltre deg i en ulike bakker, anbefaler vi Alpepasset. Dette gir deg nemlig tilgang til ni lokale skisteder med et og samme heiskort! Passet inkluderer 32 heiser, over 60 nedfarter, terrengparker, frikjøring, og selvfølgelig masse snø og actionfylt moro.

Om du ønsker å spenne på deg skiene så fort du går ut av flyet, er Ørsta Skisenter perfekt. Skisenteret ligger nemlig kun rett ved flyplassen (ca 10 minutter).

To skiløpere på Strandafjellet med fjell og fjord i bakgrunnen.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

SKIDRØM: Strandafjellet oppfyller drømmene både til frikjørere og langrennsløpere.

4. Den store lekeplassen – Sogndal

Snøsikkert, allsidig og ikke minst: Fantastisk artig! Sogn og områdene rundt Sognefjorden byr på unike skiopplevelser, enten du er ute etter en topptur i nasjonalpark med fjordutsikt, skisentre med felles pass, eller vil teste ut tog som skiheis!

Sogn har for alvor festet grepet som en av de beste skidestinasjonene i Norge, og til og med verden. I Jostedalen, Hurrungane eller Sognsdalen ligger alt til redde for fantastiske toppturer, med høy snøkvalitet og en helt unik utsikt.

 

Sogndal skisenter og Sogn Skisenter byr på godt preppa løyper og frikjøring i store områder rundt heisene. Med Sognapass kan du kjøre i begge skisentrene med samme kort. Skulle det friste mer med langrenn, finner du også flotte og lange lysløyper ved begge sentrene.

5. Guidet tur og Ski & Train – Sogndal

Skiløpere står ved siden av en låve på fjellet og ser utover fjord og fjell.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

TOPP UTSIKT: Sogn og områdene rundt Sognefjorden byr på unike skiopplevelser.

Klar for en guidet tur gjennom den fantastiske vestlandsnaturen? Den spektakulære Sognefjordruta innfrir alle forventninger. Turen kombinerer fantastisk skikjøring fra fjell til fjord med overnatting på ærverdige fjordhotell. Når en lokal guide tar deg med til de alpine fjellområdene langs Sognefjorden, er du garantert de beste tipsene om snøforholdene.

Prøv det nye og spennende tilbudet Ski & Train på Vatnahalsen. Vatnahalsen har lang tradisjon for vinterturisme, og i gamle gjestebøker blir stedet omtalt som Nordens St. Moritz.

To skiløpere på vei nedover fjellsiden i Luster, Sogn.

Foto

Sverre Hjørnevik/Fjordnorway.com

UTFOR!: Med Sognefjorden som utsikt når du setter utfor, kan man ikke klage på utsikten ...

Fjellene som omkranser Vatnahalsen og Flåmsbanen har stor høydeforskjell, og er som skapt for skikjøring. Foruten å gå toppturer med samme start- og endepunk, kan du også benytte deg av toget. Dette er kult fordi du kun rusler 500-700 høydemeter opp, før du kan tippe nesa nedover og kjøre hele 1500 høydemeter ned igjen. Luksus og orginalitet på samme tid!

Uansett hvilke opplevelser du ønsker deg, om du vil høyt eller lavt, kommer du deg enkelt til skieventyret i Sogn med å fly til Sogndal. Husk også at du kan ha med deg skiene på flyreisen uten gebyr når du flyr med Widerøe. 

God tur!