Pudderkjøring i fjellene i Voss

Voss – en hvitkledd drømmedestinasjon

FOTO Sverre Hjørnevik

Magisk natur, spennende lokalmat og helt rå skimuligheter. Skiparadiset Voss har alt – og litt til.

follow on facebookÅpner i nytt vindu follow on twitterÅpner i nytt vindu

Omkranset av høye fjell ligger Voss idyllisk til midt mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden. Hit reiser familier, par og vennegjenger året rundt for å oppleve norsk natur, kortreist mat og ekstremsport.

Det unike med Voss er at det finnes det muligheter for alle som vil ha ski på beina, uansett nivå, enten man vil gå langrenn, kjøre alpint, drive frikjøring eller gå på topptur. 

 

– Voss er skibygda som har alt, sier Linn Ravndal Norevik, markedskoordinator i Voss Resort.  

Suveren skiglede 

På Voss finnes det to alpine skianlegg: Det sentrumsnære Voss Resort er et av Vestlandets største skianlegg, med 40 kilometer preparerte alpinløyper, 24 nedfarter, 18 kilometer preparerte langrennsløper, off-piste og alpine lysløyper på over én mil. Her ligger alt til rette for store skiopplevelser – uansett om du er på jakt etter barnevennlige og enkle nybegynnerløyper, eller vil utfordre deg selv i super-G og storslalåm. 

 

Voss resort.

I tillegg finner du Voss ski- og tursenter, et langrennsanlegg med tur- og konkurranseløyper på nasjonalt nivå.

Myrkdalen skisenter er det andre anlegget, og dette ligger en halvtimes kjøretur fra sentrum. Her tilbys familievennlige bakker, løyper i alle vanskelighetsgrader og off-piste. I området rundt er det et flott terreng for langrennsturer. 

Er du toppturjeger?

Er du på pudderjakt eller på utkikk etter neste topptur er Voss en selvsagt destinasjon. – Her er det turområder i massevis! Det er et variert terreng og flotte muligheter for turer med fjellski eller randonee, forteller Ravndal Norevik.  

Nydelige bakker på Voss skisenter

Foto

Sverre Hjørnevik

De vakre Vossefjellene – altså fjellområdene rundt Voss – byr på kjente turmål som Lønahorgi, Horndalsnuten og Finnbunuten. Perfekt for topptur!

Ravndal Norevik minner om at Voss har Nord-Europas største og moderne gondolbane, som tar deg fra sentrum og opp på høyfjellet året rundt.  –Vinterstid kan du ta gondolbanen fra sentrum, kjøre opp til toppen og skli rett ut i Voss Resorts skianlegg.

Rikt kulturliv og sanselig mat

Vestlandets skieldorado har mer å by på enn opplevelser på snø. Ravndal Norevik trekker frem et livlig sentrum med kafeer, gode shoppingmuligheter, svømmeanlegg og vindtunnel. – Vi har et rikt kulturliv, med mange festivaler og konserter, sier hun og minner om at bygda også har en spennende matkultur, med smalahove som spesialitet. – Mange av restaurantene serverer kortreist og lokal mat, sier Ravndal Norevik. 

Hun nevner spesielt Hangustoppen Restaurant, Voss’ største restaurant og afterski-sted. Her serveres nettopp hjemmelaget mat laget av lokale råvarer. Bygda har også sitt eget lokalproduserte øl, mens Park Hotel Vossavangen kan skilte med å ha Norges største vinkjeller. 

Hjertelig velkommen til Voss!

Frikjøring i fjellene i Voss

Foto

Sverre Hjørnevik

Her bor du

Voss har en rekke overnattingsmuligheter både midt i sentrum og nær skispor og alpinanlegg:

Fly med Widerøe til Bergen Lufthavn, Flesland. Fra flyplassen er det kun 1,5 times kjøretur til Voss sentrum.  

Skal du reise fra Jylland kan vi anbefale Norsk Hytte Udlejnings skipakke på Voss!