Bagasje

INNSJEKKET BAGASJE

Dersom du har bestilt Economy, Flex eller Full Flex kan du ha med minst én bagasje gratis på alle reiser med Widerøe. Reiser du i Economy light er ikke bagasje inkludert.

Om bagasjen er for tung (mer enn 23 kg), for stor (større enn 158 cm tilsammen i høyde/bredde/lengde) eller du har flere bagasjer enn det som er fastsatt i din billett, betaler man kun gebyret for overvekt/ekstra bagasje og/eller for større bagasje. 
Dersom du kun reiser med sykkel, golfutstyr, skiutstyr, musikkinstrument eller fiskestang i tillegg til håndbagasje - kan du ta med dette uten ekstra gebyr (gjelder ikke Economy Light).
Vær oppmerksom på at andre flyselskap har egne bagasjeregler. 

Vi anbefaler at verdifulle eiendeler (f.eks. verdipapir, pass, bærbar pc, nettbrett, penger, medisin, smykker, kamera,  nøkler og lignende) ikke transporteres i innsjekket bagasje, men i håndbagasjen, da Widerøe ikke erstatter tap av slike gjenstander.

 

Economy / Ungdom / Student Light
BAGASJE/VEKT
Ingen bagasje
Dybde+Bredde+Høyde
maks 158 cm per bagasje
Economy / Ungdom / Student
BAGASJE/VEKT
1 kolli / 23 kg
Dybde+Bredde+Høyde
maks 158 cm per bagasje
Flex / Full Flex / Honnør
BAGASJE/VEKT
2 kolli / 23 kg
Dybde+Bredde+Høyde
maks 158 cm per bagasje

Spedbarn: Man kan ha med én barnevogn til spedbarnet uansett billettype. Hvis billetten har inkludert bagasje (Economy / Flex / Full Flex) kan man i tillegg ha en bagasje på 23 kg.

 

Legg til bagasje

Har du behov for mer bagasje på din neste tur? Bestill online og spar opptil 30%.

Mine reiser

Som EuroBonus-medlem kan du ta med mer bagasje. Sølv-medlemmer kan ta med 1 kolli ekstra, Gull- og Diamant-medlemmer kan ta med 2 ekstra kolli.

NB! Vi minner om at det er billettutsteder som kan legge til bagasje. Har du bestilt billettene din andre steder enn direkte hos Widerøe må den aktuelle reiseleverandør legge til bagasjen din.

HÅNDBAGASJE

Alle reisende over 2 år kan ha med 1 håndbagasje (maks 8 kg - 55 cm x 40 cm x 20 cm).

I tillegg  kan du ta med én mindre personlig gjenstand f.eks. liten håndveske eller én liten laptopveske (maksstr 40 cm x 30 cm x 15 cm). 

Væske (inkl. gel, sprayer og kremer) må være fyllt på beholdere som ikke rommer mer enn 100 ml. Beholderne må legges i en gjennomsiktig foseglet plastpose som ikke rommer mer enn 1 liter (maks 1 per kunde).

NB! Av smittevernhensyn ber vi deg også unngå å ta med håndbagasje som ikke får plass under stolen foran.

Delivery at aircraft (DAA)

For å bidra til raskere ombordstigning, mindre kø i midtgangen og en mer komfortabel reise, kan du på noen flyvninger levere håndbagasje ved flytrappen når du går om bord. Du vil da få levert bagasjen ved flytrappen ved ankomst.

Spesialbagasje

Sykler, golfutstyr, fiskestenger og andre store kolli kan enkelt legges til din bestilling. Husk å være tidlig ute da vi har begrenset plass.

Widerøe har flytyper med begrenset lastekapasitet og dermed kan spesialbagasje over 23 kg og 158 cm kun være på standby-basis. Det betyr at dersom bagasjen din ikke kommer med på samme fly som deg, kommer den med første fly med ledig kapasitet i lasterommet. Hvis du skal ha med spesialbagasje på din neste flyvning,  les våre regler for spesialbagasje.

Reiser du med kjæledyr må også plass reserveres.

Ski, snowboard, golfutstyr, sykkel og annet sportsutstyr
PRIS - ONLINE*
299 NOK
PRIS - FLYPLASS
425 NOK
Musikkinstrumenter
PRIS - ONLINE*
299 NOK
PRIS - FLYPLASS
425 NOK
Sportsvåpen / jaktvåpen
PRIS - ONLINE*
299 NOK
PRIS - FLYPLASS
425 NOK
Hund / katt i kabin
PRIS - ONLINE*
420 NOK
PRIS - FLYPLASS
425 NOK
Hund / katt i lasterom
PRIS - ONLINE*
550 NOK
PRIS - FLYPLASS
550 NOK
Store og tunge kolli (over 23 til og med 32 kg)
PRIS - ONLINE*
175 NOK
PRIS - FLYPLASS
700 NOK
Store og tunge kolli (over 32 til og med 45 kg)
PRIS - ONLINE*
N/A
PRIS - FLYPLASS
1200 NOK
*NB! Online-pris gjelder kun for reiser som er booket på wideroe.no. Har du booket reisen din hos en annen leverandør må du kontakte dem direkte eller kjøpe spesialbagasje på flyplassen.

LEGG TIL SPESIALBAGASJE

Vil du ha med sykkelen, skiene dine eller kjæledyret ditt på neste reise?

Bestill nå og spar opptil 30% sammenlignet med pris på flyplassen

Mine reiser

Farlig gods og forbudte gjenstander

Farlig gods er materialer og gjenstander som på grunn av deres kjemiske eller fysiske egenskaper,  utgjør en risiko for mennesker, miljø og materielle verdier.

Litiumbatterier, som brukes som energikilde i forbrukerelektronikk, kan generere høy varme dersom de kortslutter og ta fyr dersom de er skadet. Derfor finnes det restriksjoner på hvilke litiumbatterier som kan medbringes på flyvningene og hvordan de skal håndteres under transport.

I tillegg er noen gjenstander forbudt å medbringe på Widerøes flyvninger og innenfor sikkerhetsområdet på flyplassen på grunn risikoen de kan utgjøre for flyet eller personer ombord.

REGELVERK

Vær sikker og overhold våre regler for farlig gods, litiumbatterier og forbudte gjenstander når du skal ut å fly med oss.

Farlig gods

Forbudte gjenstander

Litiumbatterier

Innsjekk og bagdrop

1. Gå til en automat på innsjekkningsområdet. Dersom self-service automater ikke er tilgjengelig på flyplassen du reiser fra, eller om du skal til USA, gå rett til innsjekkingsskranken.

2. Identifiser deg selv med bestillingsreferanse eller QR-kode fra elektronisk boardingpass. Dersom reisen er bestilt med Travelpass eller at EuroBonus-nummer er lagt inn kan også dette benyttes til identifisering.

3. Fest bagasjelapp til din bagasje på en sikker måte, slik at den ikke faller av.

4. Lever bagasjen på selvbetjent bagdrop eller i skranke.

TIDSFRISTER FOR INNSJEKK

Husk å levere innsjekket bagasje på bagdrop eller i skranke i god tid før avreise.
Frister varierer fra flyplass til flyplass, og for inn- og utenlandsreiser

Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen i god tid før avreise

Tidsfrister for innsjekk